top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

JA – til sikring av flere strender

Norges Livredningsselskap krever at norske kommuner setter druknings-forebygging på dagsorden og at folksomme lokale strender blir bevoktet av profesjonelle Strandlivreddere.

ARENDALSUKA 2021: – Vi har i sommer reddet 34 mennesker fra drukningsfare på strender i Oslo-regionen, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap. Dette er redninger i kategori 1; som er badegjester i direkte drukningsfare eller situasjoner som kan føre til drukning. Norges Livredningsselskap – i samarbeid med Oslo Kommune – vokter hver sommer Operastranda, Sørenga sjøbad, Huk og Hvervenbukta. Nå krever livredningselskapet at flere kommuner tar sitt ansvar. Trenger flere Norges Livredningsselskap (NLS) har egen stand under Arendalsuka og jobber for at flere folksomme strender i Norge skal bli bevoktet av Strandlivreddere – Målet er at ingen skal drukne, og vi setter fokus på drukningsforebyggende arbeid og fokus på lokalkunnskap om farer ved å ferdes på din lokale strand, sier Alfonso. NLS jobber med å skape gode holdninger og bedre tryggheten for badegjester. – Dette handler i stor grad om forebyggende kunnskap, og vi krever at flere kommuner skal sette dette på dagsorden, sier Alfonso.

Siden 1906

Norges Livredningsselskap er en landsomfattende ideell organisasjon som arbeider for å fremme kunnskap om selvberging, svømming, livredning, førstehjelp og sikkerhet. NLS ble stiftet 6. juli 1906.

– Vi arbeider med opplysning og forebyggende tiltak gjennom opplæring av publikum, og utdanning av instruktører, sier Alfonso, og legger til at organisasjonene består av 21 kretser og klubber. Majoriteten av medlemmene er unge under 26 år.


Vannrike regioner

President Alfonso sier at det er på tide at vannrike regioner setter fokus på sikring av sine innbyggere i respektive regioner til sommeren 2022. – Alle norske kommuner må si JA – til sikring av flere strender, og arbeidet kan ikke vente, drukninger skjer ukentlig, sier hun. NLS sin visjon er å lære alle i Norge hvordan redde seg selv og andre i vannmiljøer. – Vi er den ledende drukningsforebyggende organisasjonen i Norge, og del av et internasjonalt fellesskap i International Life Saving Federation.

Mer info:

President i NLS: Claire Ann Alfonso.

Mobil: 99 01 04 33

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page