top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

VERDENSKONFERANSE OM DRUKNINGSFOREBYGGING

Drukningsforebygging blir igjen satt på den globale agendaen for å vekke politikere slik at de kjenner sitt ansvar om drukninger.


Perth, Australia (Livredderen): The International Life Saving Federation (ILS) organiserte Verdens-konferanse om drukningsforebygging (WCDP23) i Perth Convention and Exhibition Centre, Western Australia fra 4.–7. desember. Vertsorganisasjonene var Royal Life Saving Australia og Surf Lifesaving Australia. Norges Livredningselskap stilte med en tropp på fem personer som presenterte relevante drukningsforebyggende tema fra vår region.

 Forebygge drukning

ILS ønsker å sette globalt fokus på forebygging av drukning og plassere tema på dagsorden for politikere i alle land.

– Verdenskonferansen samler eksperter innen forebygging av drukning, livredning og vannsikkerhet med mål om å forme en felles global strategi og mobilisere for handling, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap. 

Det var også hektisk møtevirksomhet, og den norske presidenten hadde også flere styremøter i ILS, og i komiteene – «Business Commision» og «Risk Committee»

 

Green Rescue Boards

Ideen om bærekraftige grønne boards ble unnfanget under den forrige verdenskonferansen, og ble på denne presentert av president Claire Alfonso.

– De første produktene ble levert til Strandlivreddere i Oslo og Galveston i USA for tre år siden, sier Alfonso og planen er å plante et grønt frø for miljøvennlige boards.

Oslo kommune har satt krav til at Strandtjenesten i Oslo å bruke bærekraftig utstyr.

 

Hvordan lærer vi bort?

Livrednings-nestor Torill Hindmarch holdt foredrag om «hvordan» vi lærer bort kunnskap om å være i vann, og ikke bare «hva» vi lærer barna i vann.

Hun delte fra sin rikelige kunnskap om at vi må lytte på barnet og gi det tid til å finne roen i vannet. Vi skal være nærme nok til å barnet føler støtte, men samtidig motivere til selvstendighet.

 

Samarbeid med myndighetene

Norges Livredningselskaps fagmann Mats Melbye holdt foredrag om hvordan det tette samarbeidet med myndighetene gir god uttelling med drukningsfore-bygging.

Melbye mener at dette er en forutsetting for effektive tiltak mot drukningsdød.

Fra Norge var også Egil Galaaen Gjølme fra NTNU som presenterte norske drukningstall og Tanja Krangnes fra RS presenterte paraplyorganisasjonen Flyte. Også Ann-Helen Odberg fra Høyskolene i Vest deltok i konferansen og presenterte hvordan best nå kompetansemålene på skolen i Norge.

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page