top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

NTNU–STUDENTER LAGER APP

To studenter ved høgskolen NTNU har utviklet en applikasjon som vil gjøre kursvirksomheten i NLS enklere med bedre oversikt.

– Vi brukte hele sommerferien til jobbing på appen og nå gjenstår bare testing, sier Andreas Kletvang (21) og Christoffer Brevik (21) til Livredderen.Elektronisk bevis

21-åringene går på «datateknologi» på NTNU i Trondheim. De påtok seg oppdraget for Norges Livredningsselskap til å lage en APP for påmelding og gjennomføring av ulike kurs i selskapet. Løsningen utformer også «elektronisk kompetansebevis».

– Dette har vi ventet på og er en del av en effektiviseringsprosess, sier president Claire Alfonso til Livredderen.

 

Livrednings-familie

Utvikler Andreas Kletvang kommer fra en livrednings-familie hvor alle medlemmene er aktive i sporten. Han har selv vært koordinator for sommerskole og er instruktør hos oss i førstehjelp og livredning.

– Det er praktisk for oss å bruke en som kjenner vårt område, og derfor bestilte vi denne APP–løsningen fra disse studentene, sier president Alfonso.

APP-en skal gjøre påmelding til kurs betydelig enklere, og for instruktører blir det lett å holde oversikt på antall kursister og kursdetaljer. Løsningen skal brukes i 2024.

 

Fem år i Trondheim

Kletvang er på tredje året av fem i trønderbyen, og Brevik avslutter sin bachelor til våren, begge med hundre prosent fokus på «datateknologi». Guttene brukte siste sommer til å utvikle APP-en. De kjørte IT-prosjektet seg i mellom og var svært målrettet for å finne en løsning som dekker ulike behov.

– Det var spennende å jobbe med dette, sier Andreas Kletvang til Livredderen.


186 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page