top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Reddet åtte fra drukningsfare

Strandlivredderne fra Norges Livredningsselskap reddet åtte personer fra direkte drukningsfare på Oslo-strendene i sommer.

OSLO (Livredderen) – Vi opplever at innbyggerne føler seg tryggere når det er Strandlivreddere i nærheten, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap.

40 Strandlivreddere voktet fem strender i Oslo-regionen fra midten av juni til slutten av august i år. Åtte personer i direkte drukningsfare ble reddet.


Preventivt blikk

Strandlivredderne deler oppgavene inn i fem kategorier, hvor kategori 1 er druknings-fare, ulykke eller skade, akutt sykdom, eller søk etter bortkomne.

– Det var hele 21 hendelser i kategori 1 denne sesongen, sier Alfonso, og legger til at Strandlivredderne er trent på å drive aktivt preventivt arbeid for å forhindre hendelser.

Strandtjenesten består av gutter og jenter fra 16 år. Alle har gjennomført et vesentlig undervisningsprogram i regi av Norges Livredningsselskap. Norges Livrednings-selskap er tilknyttet International Life Saving Federation som er et internasjonale forbund som lager standard-regler for verdens Strandlivredderne.


Alvorlig kutt

Kategori 2 er alvorlige kutt eller direkte skade på badegjestene. Det ble bokført 127 slike hendelser på strendene som Huk, Hvervenbukta, Ingierstrand, Sørenga sjøbad og Operastranda. NLS ønsker seg flere strender i Norge.

– Den tredje kategorien er stikk, bitt, skade fra brennmanet, forebyggende tiltak og småskader som i år ble hele 3.145 hendelser, sier Claire Alfonso.

NLS har voktet Oslo-strendene i flere tiår i samarbeid med Oslo Kommune.


Den fjerde kategorien er henvendelser som teller usikre foreldre, turister, eller andre som har spørsmål eller trenger hjelp. Det ble bokført 5.795 slike hendelser.

Redningshjelp og førstehjelp

Strandlivredderne oppgaven er å gjøre det tryggest mulig for brukerne av strendene.

De skal samtidig føre oppsyn, gi redningshjelp og førstehjelp ved skader og ulykker.

– De tilkaller også nødetatene og er raskt på banen ved behov. Arbeidet innebærer betydelig kontakt med publikum og holde en oversikt, sier Alfonso.

Det druknet 38 mennesker første halvår i Norge, og i fjor døde det 88 mennesker.

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page