top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

VANNAKTIVITET FOR GRAVIDE

Visste du at NLS har instruktørkurs i vannaktivitet for gravide?

Til høsten starter det et nytt kurs – meld deg på.


– Flere av de jeg har hatt på kurs har kommet med tilbakemelding på at fødselen gikk veldig bra, og at de fort kom inn i rolig pusting. En har fortalt at det føltes ut som hun var tilbake i bassenget og følte seg trygg, sier instruktør i vannaktivitet for gravide i 30 år, Torill E. Hindmarch til Livredderen.


Veilede kvinner

Kurset utdanner instruktører til å veilede kvinner i vannaktivitet som skaper en bevisstgjøring av kroppen. Avspenning og pusteøvelser er sentrale temaer. Pensumet og de praktiske øvelsene er basert på forskning, og har vist seg å kunne være smertelindrende under svangerskap og selve forløsningen.


Spesialtilpasset vannaktivitet for gravide er dessverre lite kjent og få kjenner til samfunnsnytten det kan ha. Ved å trene på avspenning og pusteøvelser opplever mange en kontroll og bevissthet som i forbindelse med fødsel kan føre til reduksjon av stress og smerte. Varmt vann er et nyttig verktøy, det hjelper kroppen til å slappe av og gir en følelse av ro og behag.


Styrke sentral muskulatur

Kurset legger også vekt på å tøye og styrke sentral muskulatur for en gravid kvinne. Ved å jobbe med styrke av blant annet djup bekkenmuskulatur, skaper man bedre kontroll over egen kropp samt forebygger for senskader.

Øvelsene i kurset er tilpasset en gravid kropp og gjøres i en vertikal stilling eller med flyteelementer. Som instruktør lærer du å tilpasse til individet så alle skal kunne finne komfortable stillinger. Vannet er med på å gi motstand og/eller avlastning noe som gjør øvelsene gjennomførbare.


Nytt kurs til høsten

I mars ble det avholdt instruktørkurs på Bølgen bad i Drøbak. For flere av deltagerne var det tankevekkende, og flere skulle ønske de hadde gått et sånt kurs under egen graviditet. Kurset ble ledet av Torill Hindmarch, assistert av Kari Engvig.


Norges Livredningsselskap planlegger å sette opp et nytt instruktørkurs i vannaktivitet for gravide til høsten, og håper du vil være med!


Send mail for informasjon; nls.post@livredning.no

Foto: squatina.no

45 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page