top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

REKRUTTERER TIL STRANDTJENESTEN

Junior Lifeguards er kurs for ungdommer i alderen 13-16 år som bruker sommeren til å fylle på med kunnskap om vannsikkerhet.

Her er ser vi koordinator Andreas Kletvang og instruktørene Kristina Cassandra Canonoy Riise og Kai Hayden.


LIVREDDEREN (OSLO): Hensikten med kursene i Junior Lifeguard er å lære grunnleggende førstehjelp, gjennomføre utvalgte øvelser innen livredningssporten, og Rescue Board. Det er hektisk stemning med et tjuetalls ungdommer som har lunsj da Livredderen besøker hovedkontoret til Norges Livredningsselskap.

– Dette er gøy og lærerikt, roper ungdommene i kor og løper til stranden etter lunsj.


Mange ungdommer

Det ble kjørt åtte ukers kurs med ca. 20 deltagere på hvert kurs på Sollerudstranden med deltagere fra hele Østlandsområdet. I tillegg var det kurs på Nordbytjernet på Jessheim, på tettstedet Sykkylven, og også et samarbeid med Oslo Kajakklubb.

– Vi må rekruttere de beste talentene tidlig for å sikre ressurser til Strandtjenesten, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap (NLS).

Junior Lifeguard-programmet er for unge i alderen 13-16 år som bruker sommeren til å få førstehåndskunnskap om vannsikkerhet. Junior Lifeguard er et springbrett inn til landets kuleste sommerjobb, Strandlivredder. Norges Livredningsselskap har i samarbeid med Oslo Kommune voktet Oslo-strendene i over 25 år.


Ble instruktør

Kai Hayden (16) kom til Norge som syvåring fra Canada. Han gikk selv på kurs, men i sommer steg han i gradene og ble instruktør på Junior Lifeguard.

– Hvorfor driver du med dette?

– Jeg ønsker å videreføre kunnskapen jeg har fått i Norges Livredningsselskap til andre unge mennesker, og dette er faktisk livsviktig kunnskap, sier han.

Hayden skal søke som assistent i Strandlivreddertjenesten sommeren 2023, som er et forstadium (16-18 år) før du er utdannet Strandlivredder.

– Jeg har alltid vært veldig interessert i vannaktiviteter, sier han.

Selma Celik (t.v.) og Mia Grønsten er instruktører i Junior Lifeguard.


Sommerjobb

Selma Ellingjord Celik (15) har også fått seg sommerjobb som instruktør i NLS.

– Jeg jobber mest med å lære barn og unge om livredning. Kunnskap om å ferdes trygt i, på og ved vann, sier hun til Livredderen.

Hun er en aktiv tenåring og til høsten begynner hun i tiende på Wang ung; som er en idrettsskole i Oslo. Hun sier intensjonen er å gjenkjenne utfordrende forhold i vannmiljøer som er i stor endring med årstidene.

– Vi lærer de det grunnleggende og skaper trygge vannomgivelser, sier Alfonso.

Verdier hos en Junior Lifeguards setter søkelys på vannsikkerhet, respekt og disiplin.


9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page