top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

REKRUTTERER TIL STRANDTJENESTEN

Junior Lifeguards er kurs for ungdommer i alderen 13-16 år som bruker sommeren til å fylle på med kunnskap om vannsikkerhet.

Her er ser vi koordinator Andreas Kletvang og instruktørene Kristina Cassandra Canonoy Riise og Kai Hayden.


LIVREDDEREN (OSLO): Hensikten med kursene i Junior Lifeguard er å lære grunnleggende førstehjelp, gjennomføre utvalgte øvelser innen livredningssporten, og Rescue Board. Det er hektisk stemning med et tjuetalls ungdommer som har lunsj da Livredderen besøker hovedkontoret til Norges Livredningsselskap.

– Dette er gøy og lærerikt, roper ungdommene i kor og løper til stranden etter lunsj.


Mange ungdommer

Det ble kjørt åtte ukers kurs med ca. 20 deltagere på hvert kurs på Sollerudstranden med deltagere fra hele Østlandsområdet. I tillegg var det kurs på Nordbytjernet på Jessheim, på tettstedet Sykkylven, og også et samarbeid med Oslo Kajakklubb.

– Vi må rekruttere de beste talentene tidlig for å sikre ressurser til Strandtjenesten, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap (NLS).

Junior Lifeguard-programmet er for unge i alderen 13-16 år som bruker sommeren til å få førstehåndskunnskap om vannsikkerhet. Junior Lifeguard er et springbrett inn til landets kuleste sommerjobb, Strandlivredder. Norges Livredningsselskap har i samarbeid med Oslo Kommune voktet Oslo-strendene i over 25 år.


Ble instruktør

Kai Hayden (16) kom til Norge som syvåring fra Canada. Han gikk selv på kurs, men i sommer steg han i gradene og ble instruktør på Junior Lifeguard.

– Hvorfor driver du med dette?

– Jeg ønsker å videreføre kunnskapen jeg har fått i Norges Livredningsselskap til andre unge mennesker, og dette er faktisk livsviktig kunnskap, sier han.

Hayden skal søke som assistent i Strandlivreddertjenesten sommeren 2023, som er et forstadium (16-18 år) før du er utdannet Strandlivredder.

– Jeg har alltid vært veldig interessert i vannaktiviteter, sier han.

Selma Celik (t.v.) og Mia Grønsten er instruktører i Junior Lifeguard.


Sommerjobb

Selma Ellingjord Celik (15) har også fått seg sommerjobb som instruktør i NLS.

– Jeg jobber mest med å lære barn og unge om livredning. Kunnskap om å ferdes trygt i, på og ved vann, sier hun til Livredderen.

Hun er en aktiv tenåring og til høsten begynner hun i tiende på Wang ung; som er en idrettsskole i Oslo. Hun sier intensjonen er å gjenkjenne utfordrende forhold i vannmiljøer som er i stor endring med årstidene.

– Vi lærer de det grunnleggende og skaper trygge vannomgivelser, sier Alfonso.

Verdier hos en Junior Lifeguards setter søkelys på vannsikkerhet, respekt og disiplin.


31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page