top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

REDDET FARFAR FRA DRUKNING

Anders Lindland (18) fra Talgje er tildelt Norges Livredningsselskap diplom for en strabasiøs handling som reddet sin egen farfaren opp av den iskalde sjøen.

– Det var en flott seremoni i Formannskapssalen, sier Arnvid Brustveit i Norges Livredningsselskap.

Heltemodige innsats

I midten av oktober fikk Anders Lindland overrakt diplom, pin og blomster av ordfører Kari Nessa Nordtun og Arnvid Brustveit i Norges Livredningsselskap. Dette skjedde under en tilstelning på Stavanger rådhus. Anders ble hedret for sin heltemodige innsats for å redde sin farfar.

Ulykken skjedde tredje juledag 2018 i Østabørorstø på Talgje. Hans Jørgen Lindland og barnebarnet Anders Lindland skulle sjekke fortøyningene på båten.

Tunge arbeidsklær

Guttene kom rett fra vedhogst i skogen og hadde på seg tunge arbeidsklær. De sto på en utrigger da denne knakk og begge falt i den iskalde sjøen. Med skogsstøvler og vinterhabitt ble det fort en alvorlig situasjon, der farfaren måtte ha hjelp av den da 16 år gamle Anders for å bli berget opp på land.


I sin introduksjon kom ordføreren inn på den modige og resolutte opptreden til barnebarnet da han reddet farfaren denne vintersdagen.

Syvende gang

Det var syvende gang ordfører Nordtun hedret helter for redning og Arnvid Brustveit informerte om arbeidet Norges Livredningsselskap gjør ved å hedre personer, og hvorfor dette er viktig.

Farfaren fortalte hvor fort sliten han ble med tung arbeidshabitt dette var til ettertanke og lærdom, at uansett så må forholdsregler tas. Farfaren berømmet barnebarnet som gjorde de rette tingene i en slik alvorlig situasjon.

76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page