top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Reddet 16 fra drukningsfare

45 Strandlivreddere fra Norges Livredningselskap reddet hele 16 personer fra direkte drukningsfare på Oslo-strendene i sommer. – Vi opplevde en svært hektisk sommer, men var godt forberedt, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap.

8.090 hendelser

45 Strandlivreddere voktet fem strender i Oslo-regionen fra midten av juni til slutten av august i år. 16 personer i direkte drukningsfare ble reddet. – Totalt ble det også hele 8.090 hendelser registrert i samme periode, sier Alfonso. Dette er alt fra sår, bortkomne barn, skade fra brennmanet og tilsvarende hendelser. Strandlivreddere fra Norges Livredningsselskap voktet strender på Huk, Sørenga sjøbad, Operastranden, Ingierstrand og Hvervenbukta. Flere tiår Strandtjenesten består av myndige gutter og jenter. Alle har gjennomført et vesentlig undervisningsprogram i regi av Norges Livredningsselskap. – Vi er tilknyttet International Life Saving Federation (ILS) som er vårt internasjonale forbund som setter søkelys på forebyggelse av drukning, trygghet i vann, livredning og livredningsidrett, sier Alfonso.

Norges Livredningsselskap har voktet Oslo-strendene i flere tiår i samarbeid med Oslo Kommune. Strandlivreddere er utdannet etter internasjonale standarder. Tryggest mulig Strandlivredderne oppgaven er å gjøre det tryggest mulig for brukerne av strendene. De skal samtidig føre oppsyn med strendene, gi redningshjelp og førstehjelp ved eventuelle skader eller ulykker.

– De tilkaller også nødetatene og er raskt på banen ved behov. Arbeidet innebærer betydelig kontakt med publikum og holde en oversikt, sier hun.

President Claire Ann Alfonso:

990 10 433 eller e-post: president@livredning.no

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page