top of page
  • Redaktør#1

Oslo Aquatic Baby Conference 2019


OSLO (Livredderen): Oslo Aquatic Baby Conference er blitt en solid internasjonal konferanse med 50 instruktører innen baby- og småbarnsvømming. Store deler av verden var representert med representanter fra England, Irland, Nederland, Estland, Italia, Litauen, Latvia, India, USA,

Østerrike, Mexico, Corfu, Frankrike, Tsjekkiske Republikk, Polen og Norge.


Det ble en konferanse med ny kunnskap som instruktørene tok med seg til egen virksomhet.


Første på scenen var nederlandske Anna Verwaal som tok oss tilbake til egen fødsel. Foredraget var om hva babyen har med seg fra før fødsel og hvordan opplevelsen av egen fødsel kan påvirke babyen gjennom livet. Dette må man ta høyde for når babyer kommer på kurs og tilbake til et vannmiljø.


En instruktør delte en historie hvor hun tok følelsene fra fødselen tilbake til bassenget og oppfordret til tett kroppskontakt fra deltagerne. De ble bedt om å senke seg så lavt som mulig i vannet samtidig for å gjenskape fra mors mage i vann. Denne seansen ble avslappende og det mest stemningsfulle kurset Verwaal angivelig hadde opplevd. NLS oppfordrer instruktører til å prøve dette ved anledning i

egne kurs.


Både Terje Stakset og Sophia Michalopoulou snakket om kommunikasjon og følelser. En sentral rød tråd som gjennomgangstema er at vi må lære å «se» babyen. Dette bør formidles tydeligere til foreldre som er tillegg til å undervise i rene øvelser.


En annen spennende historie er hun som fikk en spesiell kontakt med barna gjennom å puste i vannet og komme i samme rytme som babyen, det var en sterk opplevelse som skapte solid kontakt mellom baby og voksen.


Beatix Esesartes og Daniel Zylberberg hadde fokus på «oppdagende» læring. Babyens motoriske utvikling styrer tempoet for vannaktiviteten som gjennomføres. De brukte aldri øvelser på sine kurs, men ønsket heller å la babyens naturlige nysgjerrighet og interesse styre vannleken. Det skapte et inviterende miljø for babyen til å utforske selv, som var meget vellykket for vanntilvenning og svømming.


Tatyana Penzina meldte avbud, men Hege Karlsen steppet inn og vise Watsu på voksne.


Konferansen ble avrundet med en felles vanndebatt og den enkle beskjeden «La babyen vise veien» fra Norges Livredningsselskaps egen Torill Hindmarch. Hvis man skulle oppsummere konferansen handler det om at babyen selv forteller og viser hva de selv har lyst til å gjøre når de er i det varme bassenget.

78 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page