top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

NY KAPTEIN PÅ LIVREDNINGSLAGET

Nyansatt daglig leder Stig Nikolaisen (49) i NLS har som mål å utvide medlemsmassen, øke omsetningen og intensivere kursvirkomheten.

– Jobben gir meg mulighet til å arbeide i en organisasjon som gjør et viktig arbeid, og jeg håper å bruke mine erfaringer til å styrke denne oppgaven, sier daglig leder, Stig Nikolaisen, i Norges Livredningsselskap til Livredderen.


49-åringen er født og oppvokst på Oppsal i Oslo. Han har jobbet i forsikring både som saksbehandler, porteføljeforvalter, meglerassistent og Backoffice Manager.

Nå er den daglige driften av Norges Livredningsselskap som står på menyen.

Femårsplan

Stig Nikolaisen bor alene med hunden Villi i Bærum og har ingen barn selv.

– Iløpet av fem år har Norges Livredningsselskap fått enda flere medlemmer, økt omsetningen og styrket kursvirksomheten, sier han. Han trekker fram viktigheten av å ha sterkt fokus på et miljø med solid faglig kompetanse innen svømming, selvberging, livredning og førstehjelp – i tillegg til den viktige jobben med å holde gode kurs som favner bredt, også for lærere som skal tilpasse undervisningen sin den reviderte læreplanen for kroppsøving.


Tverrfløyte

På fritiden spiller han tverrfløyte i Oppsal Janitsjar, et korps i Oslo med 60 musikanter i alderen fra 16-70 år. Hans to eldre søstre dro lillebror inn i korpsvirksomheten.

– Foreldrene mine engasjerte seg også i korpsarbeidet, så det ble tidlig en viktig del av livet til familien, sier han. Han har også vært formann i korpset i 20 år til sammen.

Han sier at korpset gir han mye glede rent musikalsk; det er en fin måte å koble bort eventuelle bekymringer man har i noen timer hver uke.

– I tillegg har vervet som leder gitt erfaringer i driften av en organisasjon, sier han.


Svømte tidlig

Han var så heldig at han gikk på en barneskole der de hadde egen svømmehall, og ukentlig svømmeundervisning som en del av kroppsøving som fag.

– Men jeg ville lære å svømme før de andre i klassen, spesielt fordi vi om somrene var på hytta på Nesodden ved Bunnefjorden, eller ved familiens sommersted i Tvedestrand, sier han og legger til at han og faren ble enige om at Stig skulle lære å svømme skikkelig i en vinterferie, istedet for å reise til fjells for å gå på ski.

– Vi reiste hver eneste dag i vinterferien til Tøyenbadet, der pappa lærte meg å svømme i løpet av uka. Det har gitt meg mye glede etterpå, sier daglig leder i Norges Livredningselskap.

247 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page