top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

AKUTT INFORMASJONSAKSJON FRA NLS SIKKERHET

Kadettangen (Bærum): – Heldigvis gikk ingen liv tapt, men det var flere alvorlige hendelser i dette området, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap.


Brannvesenet og politiet hadde sitt svare stev med å få folk vekk fra isen, og en periode ble alle beordret bort fra isen til sikkerhetstiltak var iverksatt av etatene.

Kaldt vær og sol

Den siste tiden har det være ekstremt kaldt vær i hele Norge som følge av et stabilt lavtrykk som ligger ute i Nordsjøen. Dette har gitt sol og mange blå kuldegrader.

– Ved slike forhold valfarter nordmenn til islagte vann og iskunnskapen er veldig varierende, sier Alfonso. Alle nordmenn bør lære seg de elementære isvettreglene.

COVID-19 har også gjort at mange har vært mye inne, og myndighetene anbefaler alle å være mest mulig ute i naturen ved felles møter. Dette gir store folkemasser.


Stor aksjon

NLS sikkerhet hadde derfor et par helger med en aktiv aksjon for å informere om farene ved å ferdes på is, og hvilke regler som bør følges.

– Vi trommet sammen flere team som tok for seg Oslo-området og flere steder i landet, sier Alfonso.

Første helgen ble det delt ut 1.000 informasjonshefter til familier med barn og ungdommer i disse utsatte områdene.

– Vi delte også ut 500 isskraper til bil med isvett-reglene og solgte 300 sett ispigger, sier Alfonso, og legge til at de sto på flere steder i landet.NLS Sikkerhet

Egen avdeling i Norges Livredningsselskap.

Ble etablert 1. mars 2021.

Skal sette direkte aktivt fokus på «utfordringer» i samfunnet rundt drukning.

En aksjonsgruppe for isvett, solvett og badevett.

Skal være en kunnskapsbank for drukningsforebyggende arbeid


62 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page