top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

NORGE TIL EM I LIVREDNING

Europamesterskapet er det viktigste utstillingsvinduet for Europas beste Strandlivreddere og går av stablen 13–24. september i Belgia.


– Vi er klare for EM i Belgia, sier landslagstrener Rik Op het Veld til Livredderen.

NM Basseng

Landslagstrener Veld sier norgesmesterskapet i basseng var første test, og så EM for juniorer i Polen.

– Vi jobber med å bygge opp sporten fra bunnen, og trenger flere mesterskap hvor utøverne får prøvd seg, sier han og legger til at de også trenger flere funksjonærer og trenere.

– I slutten av mars hadde vi en egen trenerutdanning med en åpen treningshelg, sier han og legger til at de har jobbet med bassengøvelsene.

I fjor hadde de et samarbeid med ILSE og organisasjonene i Danmark og Sverige.


COVID-nedtur

Han mener at pandemien slo hardt ned i livredningssporten og at laget trenger flere år på å komme helt tilbake til gamle høyder.

– Når vi har en god utøverbase, kan vi skifte fokus mot internasjonale mesterskap, og sette tydelige måloppnåelse for landslaget, sier han.

Veld trekker frem den store satsningen på Nippers (unge i alderen 9-13 år) som et viktig ledd i utviklingen av livredningssporten.


Hard konkurranse

Det er flere reale mesterskap som står foran døren til landslaget, som The German Cup i Warendorf, og The French Rescue, DLRG Cup, Orange Cup, danske og svenske mesterskap.

– Her får vi bryne oss kraftig, sier landslagstrener Rik Op het Veld til Livredderen.

177 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page