top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

MISTET VENN I DRUKNING

Den tidligere finansministeren mistet selv en venn i drukning sist sommer og føler en personlig motivasjon for Flyte-jobben.


LYSAKER (Livredderen) – Vi må gjøre noe med vår egen generasjon når det gjelder drukninger, fordi det er i denne aldersgruppen det dør flest, sier Siv Jensen (53) til Livredderen.

Hun forteller at hun mistet en venn i en drukningsulykke sist sommer og føler Flyte-jobben er meningsfylt arbeid som handler om å redde liv og spre kunnskap.


På tur med Karma

Jensen var Norges finansminister i Erna Solbergs regjering fra 2013 til 2020 og sier hun ikke savner rampelyset eller politikken etter at hun la opp i 2021.

– Jeg er veldig fornøyd med valget om å slutte i politikken, sier hun og meddeler at nå jobber hun på en helt annen måte, og har tid til seg selv og hunden Karma.

– Jeg lovet meg en ting, at jeg bare skal drive med ting jeg selv synes er gøy, og så skal summen av gøy ikke skal bli for slitsomt, sier den erfarne politikeren.

Hunden Karma er Siv Jensens trofaste følgesvenn.


Liker Oslofjorden

53-åringen gikk på Marienlyst skole i Oslo og lærte seg å svømme der som barn.

– Jeg hadde svømmeundervisning to ganger i uken og var en «fighter», sier hun.

Hun elsker å ferdes på fjorden på sommeren med egen lettbåt eller i kajakk.

– Jeg har alltid hatt hjertet mitt nært sjø, vann og sport, sier hun og henter gjerne sine egne blåskjell når det er sommerferie i Oslofjorden.

– Hvorfor er dette arbeidet så viktig for deg?

– Norge har verdens nest lengste kystlinje og en stor pengebinge, og det er jo ikke akkurat dette som velter statsbudsjettet sa en tidligere finansminister, sir hun og ler.18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page