top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

JOBBER FOR EN TRYGG SOMMER

35 Strandlivreddere fra Norges Livredningselskap skal vokte Oslo-strendene i sommer i samarbeid med Oslo Kommune.

– Vi er godt forberedt, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap.


Strandlivreddere fra Norges Livredningsselskap skal fra fredag 17. juni til søndag 21. august vokte Huk, Sørenga sjøbad, Operastranden, Ingierstrand og Hvervenbukta.

Flere tiår Norges Livredningsselskap har voktet Oslo-strendene i flere tiår i samarbeid med Oslo Kommune. Strandlivreddere er utdannet etter internasjonale standarder. – Vi har jobbet i hele vinter med å forberede sommeren, sier Alfonso. Strandtjenesten består av strandlivreddere – gutter og jenter – som er utdannet av Norges Livredningsselskap. For å bli strandlivredder må du være 18 år og gjennomgå et betydelig undervisnings-program.


Kun NLS

Det er kun Norges Livredningsselskap som har autoriserte og godkjente strandlivreddere i Norge. Alle er tilknyttet International Life Saving Federation (ILS) som er et internasjonalt forbund som setter søkelys på forebyggelse av drukning, trygghet i vann, livredning og livredningsidrett. Forbundet er anerkjent av Den internasjonale olympiske komité og tilsluttet Association of IOC Recognised International Sports.

Strandlivredderoppgaven har til hensikt å gjøre det tryggest mulig for brukerne av strendene. Hovedoppgaven er å forebygge drukningsulykker. De skal samtidig føre oppsyn med strendene, gi redningshjelp og førstehjelp ved eventuelle skader eller ulykker.

– Strandlivreddere tilkaller nødetatene når dette er nødvendig og er raskt på banen. Arbeidet strandlivreddere gjør innebærer betydelig kontakt med publikum, sier hun. Våkent blikk

Å være strandlivredder er et krevende, viktig og mangfoldig arbeid. Det kreves et våkent blikk under alle forhold, og selv om det finnes rolige perioder kan det plutselig bli alvorlige hendelser, og liv må reddes. Heldigvis er det ikke de alvorlige situasjonene som preger hverdagen. Noen ganger opplyser vi publikum om forholdene, og hvordan ferdes og bade trygt på stranden eller gi førstehjelp ved alt fra solforbrenning, brent av manet osv. til mer alvorlige skader som hodeskader.

– Aktuelle kandidater må alltid gjennomføre en fysisk test, og bestå en utdanning som går over ni dager. I tillegg må det leveres plettfri vandel. Utdanningen består av teori, praksis og tester, avslutter president Alfonso. Ønsker du å dekke åpningen. President Claire Ann Alfonso: 990 10 433 eller e-post: president@livredning.no Daglig leder Stig Nikolaisen 901 93 679 eller e-post: stig.nikolaisen@livredning.no

178 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page