top of page
  • Redaktør#1

Hedret syv livreddere

Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Sola-ordfører Tom Henning Slethei hedret sammen med Norges Livredningsselskap syv personer på Sandnes rådhus.

Publisert: Stavanger Aftenblad

Journalist: Håkon Jonassen Norheim

Stavanger: Livredningsselskap hedret syv personer på Sandnes rådhus.

Hvordan føles det å redde livet til en person?

Det vet blant annet Ola Lura Vaaland. Den 13. mars 2019 skjedde det en dramatisk hendelse i Storåna i Sandvedparken i Sandnes. En fire år gammel gutt falt ut i vannet. På samme tid var Ola Lura Vaaland ute og gikk tur sammen med samboer og deres fire måneder gamle sønn. Da han hørte moren til gutten rope på hjelp, løp hun bort til åna og fikk kommet seg ut i. Etter en strabasiøs redning fikk han gutten opp på land.


Ved hjelp av en eldre mann, fikk han så gutten opp fra skråningen fra åna. Men gutten var livløs. Vaaland satte i gang hjerte- og lungeredning. Det vet også Sykepleieren Tine Selmer Cruickshank, som hørte ropene fra sin bolig i nærheten. Hun løp ned og overtok hjerte- og lungeredningen da Ola begynte å bli sliten. Etter noen runder fikk hun start på hjertet til den fire år gamle gutten.


Alle sammen fikk de hedersbevisning fra Norges Livredningsselskap på rådhuset i Sandnes 19. desember 2019.


Hedersbevisningen ble delt ut av Sandnes-ordfører Stanley Wirak og Sola-ordfører Tom Henning Slethei. Hele seks av de syv var bosatt i Sandnes. Den siste var bosatt i Sola.


130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page