top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

GODE EKSEMPLER I VANN

Det er tredje året Grønland Bjørvika Regatta går av stablene i Oslo og initiativtager mener deltagerne er forbilder for innvandrergrupper.


BJØRVIKA (Livredderen) – Å teste saltvann er nytt for mange, og det er inngangen til et godt liv, sier Hans Jørgen Hamre (51) styreleder i Grønland Bjørvika regatta til Livredderen.

Lørdag 17. juni går den tredje regattaen av stablen, som arbeider for minoriteter i vannmiljøer. Det stilte tre lag i 2021, seks lag i 2022, og kanskje enda en dobling i år.


Skeptisk

Styreleder Hamre forteller at elevene fra østkanten var skeptiske da de kom, men de ville ikke reise hjem på kvelden. De hadde brutt en viktig terskel.

– Det er viktig at disse ungdommene går foran som gode eksempler med trygghet i vann, sier han og mener de skaper sterke forbilder for andre ungdommer.

Han har bakgrunn som lektor i skolen og blir motivert av å formidle sjølivets gleder.

– Vi håper de som har droppet ut, kan droppe inn igjen, sier han og legger til at mange trenger tydelige mannlige rollemodeller.

Stafett

Stafetten starter med ulike fartøy fra Vaterland ned Akerselva og til målet i Bjørvika.

– Vi har søkt midler fra kommunen til premier for å tiltrekke oss folk som normalt ikke driver med vannaktivitet, sier Hamre.

Et annet mål er å samle vannaktivitetene langs Akerselva med Bjørvika, Sørenga, Grønland, og Tøyen som er samme bydel i Indre Oslofjord.

– Jeg jobbet på Oslo Sjøskole som er for 9.klassinger og så tilstanden på svømme- og selvbergingskunnskapene, sier han og legger til at de fleste fra Oslo øst hadde svake kunnskaper i svømming, mens de fra Oslo vest hadde gode kunnskaper.

President Claire Alfonso sitter i styret i organisa- sjonen og Norges Livredningsselskap har ansvaret for sikkerheten på arrrangementet.

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page