top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

– 25. JULI ER EN MERKEDAG

Oppdatert: 21. feb. 2023

Britiske Gemma May ber alle sette søkelys på resolusjonen som har ledet til Verdensdagen for druknings forebyggende arbeid.


HORTEN (Livredderen) – Hvorfor snakker ikke verdens ledere om dette enorme problem som langt på vei er usynlig, sier Gemma May fra Royal National Lifeboat Institution i England.

I 2021 erklærte FN 25. juli hvert år som verdensdag for forebygging av drukning, for å markere den tragiske og dype virkningen drukning har på familier og lokalsamfunn og tilby livreddende forebyggingsstrategier


193 land

Alle 193 medlemslandene har enstemmig vedtatt resolusjonen og det er unison erkjennelse om at dette er et stort helseproblem som må på dagsorden.

– 236.000 mennesker dør av drukning hvert år, ifølge WHO, men det er mange flere som ikke blir rapportert fra fattige land, sier Gemma.

May forteller at i vestlige land er det sofistikerte metoder for å bekjempe drukning, men i fattige land er det svært dystre tall og svak fremdrift.

– Derfor er 25. juli en merkedag for å sette søkelys på dette, sier hun.

Drukning er en av de største dødsårsakene og vi trenger så mye oppmerksomhet som mulig slik at det blir satt på dagsorden i alle land i verden.

Det handler om mennesker

May har tittelen «International Advocacy Manger» i Royal National Lifeboat Institution som er søsterorganisasjonen i England til Norges Livredningsselskap. De har kontor i Dorset. Rollen er å støtte og en ressursperson for talspersoner rundt i verden som driver med drukningsforebyggende arbeid.

– Drukningstallene i Norge er relativt lave, men dette handler om mennesker. Dette er en mor, en pappa, søsken, besteforeldre og mange som blir påvirket i familien, sier Gemma May under Flyte-konferansen som gikk av stablen i januar i Horten.


Gemma May fra Royal National Lifeboat Institution setter drukningsforebygging på dagsorden.


39 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page