• Norges Livredningsselskap

Sjekk vesten din i dag!Hvert år bør du sjekke redningsvesten din helt uavhengig av hvilken type vest du har. Det kan nemlig ha skjedd noe med vesten siden du brukte den sist. I år er det «Sjekk vesten-dagen» 26. mai

Det finnes mange type vester, men alle bør sjekkes minimum en gang i året!

Har du en oppblåsbar vest?

Disse må sjekkes selv om de har vært brukt eller ikke. Det kan ha kommet hull i lungen eller cellulosetabletten kan ha gått ut på dato. Uten årlig inspeksjon kan den oppblåsbare vesten slutte å fungere!

Dersom du ikke har oppblåsbar vest så sjekk følgende:

  • At stropper er hele og ikke røket

  • At sømmene er som de skal

  • At vesten ikke har hull som ødelegger oppdrift

  • At vesten ikke har fått jordslag som reduserer oppdrift

  • At belteklemmen fungerer

  • At fløyten fungerer

NB. Dersom vesten er brukt er det viktig at den skyldes godt i ferskvann. Hvis ikke vil den bli fortere ødelagt på de overnevnte punktene.

I tillegg til å teste at vesten er i teknisk god stand så kan det være lurt at den som skal bruke vesten tester hvordan den fungerer først på land og så i vannet. Det er viktig at barn og unge blir vant med å gå med vest, og at de deretter tester den noen ganger i vann (husk at voksne må ivareta sikkerheten). Redningsvestene for barn forutsetter at man ligger på ryggen og flyter, dette er en stilling mange barn vil unngå å komme i uten god instruksjon. Det er en tilvenningsprosess som det er lurt å trene på. Det kan man f.eks. gjøre på kurs med en instruktør som støtter og veileder.

#Arrangement

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt oss

Norges Livredningsselskap

Postadresse: Boks 9, 1324 Lysaker

Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo

Telefon: +47 67 91 86 00

E-post: nls.post@livredning.no

Org. nr.: 955 627 458

Kontonummer: 3460 07 50323 (merkes støtte)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle