top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Bruker droner i redningsarbeidetDet australske livredningsselskapet har gått et skritt lengre i sitt drukningsforebyggende arbeid, og bruker nå droner for å kunne se bedre på strendene.

Selskapet Westpac samarbeider med Surf Life Saving Australia for å se i et fugleperspektiv hva som rører seg på strendene de vokter med badegjester.

Til sommeren vil det være hele 50 droner som svever over overfylte strender for å kunne yte enda større service til de badende i landet. Dette er landets første nasjonale program for droner i det drukningsforebyggende arbeidet.

Dronene brukes for å oppdage undervannsstrømmer, se uønskede sjødyr som haier mv. og å følge med svømmere som ligger langt ute i vannet. Planen er at dronene etter hvert skal være så sterke at de kan bistå badende som trenger hjelp, heter det i meldingen.

Totalt hadde australske livreddere 10.000 direkte redningsoppdrag i 2017/ 2018-sesongen og hele 1,5 millioner forebyggende tiltak.

– Det vil nok ta noen år før norske livreddere får bruke droner, men vi ser med glede på at utviklingen går i denne retning, sier president Claire Ann Alfonso til Livredderen.

31 visninger0 kommentarer
bottom of page