top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Sterk bronse til Norge i VMDet norske landslaget i livredning hent hjem en bronsemedalje i verdensmesterskapet i livredning i Australia. Australia (Livredderen): – Utrolig bra uttelling i verdensmesterskapet og dette lover godt for den videre satsningen med vårt landslag i livredning, sier president Claire Ann. Alfonso i Norges Livredningsselskap.

Norges Livredningsselskap sendte de seks beste av sine livreddere for å konkurrere i verdensmesterskapet i livredning i Australia. Det ble en bronsemedalje hvor hele 4.400 deltagere stilte til start på stranden og i bassenget i Adelaide.

Bronse i Line Throw

Det å kaste redningsline er en viktig kunnskap for en livredder.

– Norge vist atter en gang at denne øvelsen behersker vi godt, sier Claire Alfonso.

Det knyttet seg stor spenning da Gard Øvergaard og Celestin Alfonso klarte å komme seg til A-finalen i Line Throw. De leverte under enormt press og fikk tiden 11,04 sekunder, som gav en solid tredjeplass. Det ble også satt ny verdensrekord på 9,17 sekunder av Sør-Afrika. Den gamle verdensrekorden var 10,65 sekunder. Renate Knutsen og Ane Lillebo Sletten klarte en flott syvendeplass i Line Throw for kvinner. Det ble satt flere norgesrekorder i flere av øvelsene under mesterskapet.

Trist hendelse

Norge fikk også tildelt en sølvmedalje i SERC (Simulated Emergency Response Competition), som er en realistisk redningsøvelse på et tenkt skadested. Men medaljen ble tatt tilbake da arrangøren i ettertid registrert en tellefeil fra

dommerne.

– Mange dager etter medaljeseremonien ble vi informert om at det var foretatt en tellefeil og Norge ble fratatt sølvmedaljen, sier en skuffet Claire Alfonso.

Verdensmesterskapet i livredning skal neste gang arrangeres i Riccione I Italia i perioden 14. september til 3. oktober 2020.44 visninger0 kommentarer
bottom of page