top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Barcelona Rescue Festival 2018Norge var én millimeter unna pallen da Europas beste utøvere stilte til femte runde i Europa-cupen i Beach Flags i Barcelona.

BARCELONA (Livredderen): – Nordmannen Celestin Alfonso var utrolig rask i Barcelona og fikk en meget sterk plassering mot verdens beste «flaggere», sier Frederic Tortosa (33) i Catalonia Lifesaving Federation til Livredderen.

Dette var femte runde i Europacupen i Beach Flags arrangert av Catalonia Lifesaving Federation. Norge klarte en solid fjerdeplass med landslagsutøver Celestin Alfonso.

Klassisk livredningsøvelse

Beach Flags er en klassisk livredderøvelse. 16 utøvere, om gangen, ligger i sanden med hodet ned. Når fløyta går, skal du snu deg raskt nitti grader, og løpe å hente en pinne (Flags) på andre siden av banen. For hver runde blir en pinne fjernet, akkurat som i stolleken. For hver runde blir konkurransen hardere og hardere.

Øvelsen krever teknikk, eksplosiv styrke og tempo for å være med i Europa-toppen.

– Hvorfor er denne øvelsen viktig innen livredning?

– Den er veldig viktig, da vi tiltrekker oss unge mennesker som vi utdanner til å jobbe som livreddere på stranden, og er derfor et viktig ledd i vårt drukningsforebyggende arbeid, sier Tortosa til Livredderen. Han begynte selv som 14-åring med øvelsen. Livredningsopplæringen i Katalonia er integrert i de offentlige skolesystemet hvor disiplinene er valgfag i skolen. Hundrevis av studenter velger livredning som fag. 100 til start Det stilte 19 lag med 100 utøvere fra seks nasjoner på stranden Platja De Sebastià. – Det var mange veldig sterke motstandere i år, sier nordmannen Celestin Alfonso. Han fikk en sterk fjerdeplass. Det norske landslaget har de siste årene jobbet hardt i konkurranser internasjonalt.

– Celestin er fortsatt en ung «flagger» og han har et stort potensial med et veldig godt treningsunderlag, sier Tortosa, og legger til at han vil bli en stor «flagger».

Det stilte hele 68 utøvere til start i øvelsen Beach Flags denne runden. Siste runde i cuppen er i 27-28. oktober i Martigues i Frankrike.


#Sport

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page