top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Reddet 29 fra drukningsfareLivreddere fra Norges Livredningsselskap reddet 29 personer fra drukningsfare i sommer på fire Oslo-strender.

– Jeg vil takke Oslo kommune for at de tar ansvaret på alvor og bemanner fire strender i sommermånedene, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap (NLS) til Livredderen.


Hun mener at dette arbeidet har gitt frukter i større kunnskap til badegjester,

og ikke minst at flere personer i direkte drukningsfare har blitt hentet av livreddere.

Norges Livredningsselskap samarbeider med Oslo kommune om å vokte fire

av de mest befolkede strendene i Oslo-området fra juni til september hver år.

Dette er Huk. Ingierstrand, Hvervenbukta og Sørenga sjøbad. Årets sommer

har vært den fineste i kvinnes minne. Vi må tilbake til 1900 for å finne tilsvarende temperaturer.

Strandlivredderene har hatt mye å gjøre i sommer med 35 alvorlige

hendelser (i tillegg til de 29), som fort kunne blitt mye verre om livredderne ikke hadde vært på jobb. I tillegg har de registrert 961 mindre hendelser hvor 184 er forebyggende tiltak. Disse tiltakene er alt fra brett, båtpatrulje, til drukningsforebyggende informasjon til de badende. Disse 184 kunne fort eskalert til drukningshendelser dersom livredderene ikke hadde vært der å kunne være føre var.

Av de 961 er det også en del andre hendelser, hvor 707 småskader som kan være små kutt, generelle småskader med plaster eller lignende. De har også

hatt noen få hendelser relatert til brennmanet, vepsestikk og huggormbitt.

Strandlivredderene får også en del generelle henvendelser. Totalt denne sommeren har det vært 5.388 hvor 2.748 har vært spørsmål relatert til vann,

miljø og drukningsforebyggende arbeid. 25 henvendelser har vært om solkrem, her er har folk blitt flinkere til å ha med eget. 1.084 har vært generelle råd og tips til strandgjester. Øvrige henvendelser 1.531.

52 visninger0 kommentarer
bottom of page