• Norges Livredningsselskap

Verden som arenaPresident Claire Alfonso er valgt inn som styremedlem i ILS og ILSE som driver med drukningsforebyggende arbeid i hele verden.

LISBOA (Livredderen): – Det blir mange netter borte fra familien, men de støtter meg i dette viktig arbeidet, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap til Livredderen som er på plass i Lisboa for et møte i ILSE. Bare de to siste årene har den norske presidenten vært aktiv som styremedlem i møter over hele verden i USA, Spania, Portugal, Canada, Sverige og Marokko. MEKTIGE ORGANISASJONER I 2015 ble Claire Alfonso valgt inn som president i Norges Livredningsselskap. Hun ble raskt invitert inn som styremedlem i organisasjonene The International Life Saving Federation (ILS) og The International Life Saving Federation Europa (ILSE). ILS er den internasjonale organisasjonen som jobber med drukning i verden. ILSE er den europeiske delen av ILS. Begge jobber med drukningsforebyggende arbeid.

– Du lærer utrolig mye å jobbe med erfarne folk som har arbeidet med drukningsforebyggende i mange år, og som brenner for tema, sier Alfonso.

AUTORITET ILS er en stor autoritet på drukningsforebyggende arbeid i verden. Organisasjonen samarbeider med nasjonale og internasjonale organisasjoner som igjen jobber med å forebygge drukning, vannsikkerhet, vannredning og livredning som sport lokalt.

– Dette er en mektig organisasjon som gjør en forskjell i verden, sier Alfonso. Den norske presidenten har vært en sentral del av dette arbeidet de siste årene på verdensbasis og jobber med å overføre den internasjonale kompetansen lokalt til Norge. AKTIV AGENDA Det er fredag morgen og det er møte i den europeiske delen av ILS; ILSE i Lisboa.

– Det kommer representanter fra alle Europeiske land for å diskutere fremdrift på vårt felles innsats knyttet til innovasjon i drukningsforebyggende arbeid, sier Alfonso. Det vrimler med folk i lobbyen på klassiske Jupiter Hotel. Hotellet ble bygget i 1903, men ble totalrenovert for to år siden. Det ligger på Avenida Republica og er inspirert av den klassiske FADO-musikken som Portugal er kjent for.

– Jeg har jobbet med å bygge nettverk i alle land disse årene, sier hun og legger til at den uformelle samtalen er avgjørende for medlemmene. Norges Livredningsselskap har søkt om å holde WCDP2021 – World Conference Drowning Prevention. Det er medlemmene i disse nettverkene som tar avgjørelsen.

– Jeg håper at min jobb kan være avgjørende for at vi får konferansen, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap; før hun må inn i et nytt møte i Lisboa.


#Alle

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt oss

Norges Livredningsselskap

Postadresse: Boks 9, 1324 Lysaker

Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo

Telefon: +47 67 91 86 00

E-post: nls.post@livredning.no

Org. nr.: 955 627 458

Kontonummer: 3460 07 50323 (merkes støtte)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle