top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Reddet livet til kvinne - i desember ble Olav (21) hedretTrener i Vestby Svømme- og Livredningsklubb, Trude Aastad, forteller at Olav Randem er den første i klubben som får denne prisen. Vigdis Braar Fredsrud fra Norges Livredningsselskap delte ut diplomet. Olav Randem (21) nølte ikke. Han kastet seg i det iskalde vannet og fikk opp den bevisstløse kvinnen. Torsdag kveld ble Vestbymannen hedret for å ha reddet livet til den eldre kvinnen.

Tekst og foto: Mattias Mellquist, Vestby Avis

Vigdis Braar Fredsrud i hovedstyret til Norges Livredningsselskap fortalte om episoden på bryggen i Bergen 14. september i år. Der ble Olav Randem den store helten i det folk ropte etter hjelp og fortalte at det var en person i sjøen.

– Uten å nøle kastet Olav seg ut i det iskalde vannet. Han fikk tak i den bevisstløse kvinnen og fikk ført henne bort til en båt. Etter å ha sjekket at hun hadde puls, så fikk han lagt henne i sideleie, sier Braar Fredsrud og legger til:

– Hadde det ikke vært for Olav, så kunne dette fått et tragisk utfall.

Stolt ordfører

21-åringen flyttet til Bergen for å studere for et par år siden og jobber for et forsikringsselskap der nå. Men før flyttingen til Vestlandet har han hatt en langt fartstid i Vestby Svømme- og Livredningsklubb. Torsdag 7. desember ble han hedret i svømmehallen i Son hvor han har trent på å bli en dyktig livredder. Norges Livredningsselskap delte ut et diplom til helten.

Også ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) sa noen ord.

– Kjære Olav, kjære kjempestolte besteforeldre på tribunen og foreldre, kjære alle sammen: I dag er det

30-årsjubileum til denne klubben som Olav har vært en del av. Det er en ålreit dag for en ordfører å kunne takke på vegne av kommunen den innsatsen Olav la ned på brygga i Bergen. Vi tenker på den innsatsen du gjorde, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen og delte ut boken om Edvard Munch med tittelen «Høysommer i Hvitsten».

Olav Randem kunne fortelle til Vestby Avis at han sto på stand denne spesielle høstdagen. Han og de andre i Redningsselskapet var på vei til å pakke ned standen da folk kom og fortalte at det la et menneske i sjøen.

– Da jeg kom dit skjønte jeg at det hastet. Jeg mener jeg tok av meg skoene og jakken, kastet med i vannet og så at det var litt bevegelser fra damen, men mest spasmer. Jeg fikk hjulpet damen opp i båten og lagt henne i sideleie, sier Randem og understreker at alle årene han har hatt i Vestby Svømme- og Livredningsselskap kom godt med.

– Dette er en situasjon som vi har trent mye på.

Historisk

Trude i Aastad i Vestby Svømme- og Livredningsklubb og Norges Livredningsselskap sier at de hedrer rundt 30 personer i Norge årlig. Ikke alle hendelsene får en like bra slutt som denne, men at livredningsselskapet ønsker å hedre folk som gjør en innsats for andre.

– Olav er den første fra Vestby Svømme- og Livredningsklubb som får dette diplomet.


148 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page