• Redaktør#1

Viktig redning i Nidelva


I mai ble Tor Erik Hvidsand hedret for sin heltemodige innsats høsten i fjor. Han reddet Per Asmund Reinsborg fra drukning i Nidelven, mellom Midtbyen og Brattøra i Trondheim.


Det var Monica Rimestad i forsikringsselskapet Tryg som tipset Norges Livredningsselskap om hendelsen. Det har siden vært et stort fokus på sikkerhet rundt Nidelva i Trondheim det siste halvåret. I etterkant av denne, og flere hendelser, har Tryg i samarbeid med kommunen forsøkt å sette inn flere sikkerhets-tiltak.


Per Asmund Reinsborg holdt på å bli en del av den omtalte drukningsstatistikken i oktober i fjor. Heldigvis bor Tor Erik Hvidsand ved brygga og hørte at han falt i vannet. Han selv skled ut i vannet da han skulle redde Per Asmund. Heldigvis for Tor Eriks snartenkte handlemåte fikk ikke hendelsen en tragisk utgang.


Denne hendelsen kunne falt inn i drukningsstatistikken med «fulle menn som detter ut fra bryggeanlegg og ikke kommer opp». Heldigvis gikk det ikke slik denne gangen. Vi setter pris på innsatsen Tor Erik har lagt ned i dette tilfellet og håper det får kommunen til å sette fokus på drukningsforebyggende tiltak i området, uttaler president Claire Alfonso.


Redningsdåder og drukningsforebygging er et av Norges Livredningsselskaps viktigste fokusområder. Samarbeidet med Tryg og andre aktører er derfor viktig for oss, sier Claire Alfonso. Rimestad i Tryg tok et viktig samfunnsansvar når hun nå tipset om saken. Vi håper flere kommuner blir «nullvisjonskommuner» i forhold til drukning.

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Kontakt oss

Norges Livredningsselskap

Postadresse: Boks 9, 1324 Lysaker

Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo

Telefon: +47 67 91 86 00

E-post: nls.post@livredning.no

Org. nr.: 955 627 458

Kontonummer: 3460 07 50323 (merkes støtte)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle