top of page
  • Redaktør#1

Marijam kan takke Mads og Cato for at hun lever

Oppdatert: 13. sep. 2019

Takket være snarrådig innsats fra Mads Alejandro Sivertsen og Cato Johansen er Marijam Isakhel i livet.

Fra venstre Assad Isakhels (far), Marijam Isakhel Sivertsen og Mads Alejandro Sivertsen (redder). Foto: Øyvind Bratt Rana Blad.

For denne redningsdåden ble Mads Alejandro Sivertsen og Cato Johansen hedret før sommeren. Mads ble hedret i Mo i Rana, mens Cato fikk utmerkelsen i Oslo. Det var et tydelig rørt medlem i hovedstyret av Norges Livredningsselskap (NLS) Ståle Elstad for en fullsatt kommunestyresal, overrakte den unge ranværingen diplom for redningsdåd.


– Det er spesielt når barn er involvert. Det er veldig sterkt, sier Ståle Elstad til Livredderen.

Cato ble 2 dager tidligere hedret i Oslo på hovedkontoret til Norges Livredningsselskap. I selskap av familien ble det en liten og intim hedring. Redningsdådkoordinator i NLS Trude Aastad var også tydelig rørt av hendelsen. – Det er en spesiell hendelse som viser hvor viktig det er at vi setter pris på hverdagsheltene, forteller Aastad. Cato og familien har lenge lurt på hvordan det har gått med Marjiam i ettertid. Det er selvsagt godt for oss å kunne fortelle at det går bedre og bedre.

Fra venstre: Cato Johansen (redder) og Trude Aastad (Norges Livredningsselskap) Foto: Anna-Martine Bye Tosterud.

Til stede i kommunestyresalen er også Marijam og hennes familie. Pappa Assad Isakhels forteller takknemligheten han føler for at datteren er i live. Tiåringen selv har kommet seg på beina. Hun forstår det som blir sagt, og smilet vitner om ei jente som er glad. Lykkelig over å være i live. Hun kommer aldri til å glemme dagen i fjor sommer, 22. juli. Det vil ikke familien hennes heller gjøre. For Mads Alejandro og Cato Johansen kommer den alltid til å være med dem. Den dagen han og Cato Johansen, bosatt i Oslo, reddet et liv.

214 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page