top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Babyer som er trygge i vann



Stadig flere småbarnsfamilier vil at deres spedbarn skal bli trygge i vann tidlig i livet – slik at vannaktiviteter blir en god opplevelse.

NØTTERØY (Livredderen): – Hun er blitt veldig trygg i vannet sammen med oss, og det er viktigst, sier foreldrene Katrine Buvoll (30) og Espen Buvoll (29) til Livredderen.

Deres seks måneder datter Ea smiler – nesten freser av fryd – i trygge hender til sin mor og far. Begge foreldrene kan svømme og vil lære sin datter tidlig vannkunnskap.

4-10 måneders babyer Det er tropevarme i bassenget på Sjølystsentret på Nøtterøy i Vestfold. Det er ti barn i alderen 4-10 måneder i bassenget. Sang, lek og latter preget samværet i rommet. – Ea lært seg tidlig å flyte, og koser seg i vannet, sier mamma Buvoll til Livredderen. Hjulene på bussen de går rundt og rundt; ljomer i svømmebassenget fra foreldrene. – Det er stadig flere foreldre som ønsker at barna skal bli trygge i vannet, og vi tilrettelegger kurs som passer for de minst av oss, sier instruktør Torill Pettersen fra NLS Vestfold Krets til Livredderen.

Tilvenning viktig Karolina Hansen (38) er NLS Vestfolds Krets sin mentor innen baby- og småbarn-svømming og har vært med i kretsen siden 2010. Hansen holder tolv kurs i uken på 30 minutter per kurs. Hun kjører 350-400 kurs årlig med barn og unge i Vestfold. – Tilvenning til vann i ung alder er viktig for mestring, sier Hansen og legger til at det fjerner redsel for vann i tidlig alder. Det er sentralt for å føle trygghet i vann. 38-åringen – som er utdannet økonom fra Polen – har kursister i alderen åtte uker opp til seksårsalderen ukentlig. – De fleste barn koser seg i trygge og gode omgivelser i våre bassenger, sier hun.

Oldemor på babysvømming Det er stort sett foreldre som følger sine barn til babysvømming. Men denne kvelden er det også en oldemor som medfølger sitt oldebarn Ludvig som bare er ni måneder. – Dette er utrolig fint, og det er første gangen i mitt liv at jeg får gleden av å være med på noe slikt, sier Kari Jahren (83). Oldemor er rød i ansiktet etter varmen i svømmehallen og smiler fra øre til øre etter en sesjon med sitt oldebarn. Pappa til Ludvig er også med i bassenget. – Dette tilbudet hadde ingen da jeg var ung, og Ludvig stortrives i vannet, nesten mer enn meg, sier 83-årige Kari Jahren lattermildt.

70 visninger0 kommentarer
bottom of page