top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Millimeter fra pallen i EMØverst fra venstre: Ane Lillebo Sletten, Kristine Knutsen, Renate Knutsen, Ida Kristine Kjølberg, Tobias Rosenberg-Hansen, Gard Øvergaard, Andreas Boye Ørbæk Hansen, Mats Kamnes og Celestin Alfonso.​

* * * * * * * * *

Det norske landslaget i livredning var et hårsbredd fra medalje i europamesterskapet i livredning i Belgia.

OSLO (Livredderen): – Resultatene er bra, men vi håpet på én eller to medaljer, men dessverre ble det litt stang ut, men to flotte fjerdeplasser i Beach Flags, sier landslagstrener Svein-Harald Afdal til Livredderen. Det ble satt flere norske rekorder, men likevel holdt det dessverre ikke til medalje i dette mesterskapet. Ni utøvere stilte på landslaget som representerte Norge i EM i livredning Belgia. – Alle presterte bra, og vi satte mange nye personlige rekorder, sier treneren.

Afdal mener at Norge har tatt et skritt i riktig retning internasjonalt og at landslaget nærmer seg dette nivået, sakte, men sikkert. – Det er høy lagmoral, og vi begynner å få en fin kultur hvor vi hjelper hverandre. Profesjonaliseringen med fokus på begrensede oppgaver for hver enkel utøver begynner å bli veldig bra, det viser at vi har lært endel siden Frankrike, sier han.

– Har du en melding til de yngste livredderne i Norge? – Det er fullt mulig å nå opp også internasjonalt, det har vi vist i dette mesterskapet, sier han og oppfordrer alle unge livreddere til å presse sine egne tider nedover.

I perioden før jul skal EM, sesongen som helhet evalueres og en strategiplan for 2018 skal nedtegnes.

– Neste år er det verdensmesterskap i Australia og det er en viktig sesong for oss. Nye landslagskrav vil også bli utarbeidet i god tid før nyttår, sier landslagstrener Afdal.


85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page