top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Reddet tolv personer fra drukningsfareHer ser vi to Strandlivreddere som holder oppsyn ved Sørenga Sjøbad i Oslo.

Livreddere fra Norges Livredningsselskap reddet tolv personer fra drukningsfare på Oslo-strendene i sommer.

Aktiv periode I perioden 23. juni til 20. august har livreddere fra Norges Livredningsselskap reddet ti personer fra drukningsfare på Oslo-strendene. Det er også loggført 20 ytterligere alvorlige hendelser som har inkludert kontakt med politi og ambulanse. I år er det også totalt registrert 930 små skader som kutt, insektbitt og kontakt med manet. 5.370 andre mindre hendelser/ henvendelser inklusive småskader er loggført.

Kald sommer Ifølge Meteorologisk institutt var gjennomsnittstemperaturen i Oslo 16,9 grader i juli. En normal juli ligger på 16,4 grader. Den varmeste dagen var 23. juli med 27,3 grader og den kaldeste dagen var 13. juli hvor gradestokken viste kun syv grader. – Selv om sommeren ikke har vært den beste har strendene vi opererer i samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo vært godt besøkt, sier John-Inge Austad.

Normalt nedbør i juli ligger på 81 millimeter, mens i juli ble det registrert 98,2 millimeter. Mye erfaring Operativ leder Maja Hogseth sier at hun er veldig fornøyd med mange bra redninger. – Jeg opplever at livredderne er blitt flinkere til å håndtere utfordrende situasjoner på en veldig profesjonell måte etter alle disse årene, sier hun til livredderne. Hun synes midlertidig at det er blitt flere slåsskamper og flere bevisstløse mennesker på land som må håndteres enn tidligere.

– Utfordringene sto i kø

Oslo kommune er meget tilfreds med tjenesten livrednings-selskapet leverer på Oslo-strendene for publikum. – Utfordringene står i kø for Strandlivredderne og vi har stor respekt for den innsatsen de gjør på strendene, sier senior parkforvalter Morten Anker-Nilsen i Oslo Kommune.

Anker-Nilsen forteller at på varme dager er det meget krevende å klare å holde oversikt over folkemassene samtidig som man svarer alle som henvender seg om smått og stort. Besøket på strendene våre preges av det norske sommer været. – På dager med ustabilt vær, som det har vært mange av i sommer, er det lite besøk på strendene Huk, Ingierstrand og Hvervenbukta, sier han, og legger til at Sørenga sjøbad derimot skiller seg ut, her ser folk ut til å komme for å bade nesten uansett vær og så fort det er et gløtt av sol strømmer folket ut i sjøbadet. Ifølge rapportene har det vært færre småskader i år sammenlignet med i fjor. – Men nesten hver uke i sommer har Strandlivredderne rapportert om hendelser der de kommer folk i nød til unnsetning. Dette bare bekrefter hvilken betydning denne tjenesten har for vårt publikum, sier han, og legger til at Oslo Kommune er meget tilfreds med Norges Livredningsselskap som leverandør av Strandlivreddertjenester.

Det skarpe overblikket er viktig for en Strandlivredder (T.H.).


Reddet og brakt i god behold

Livredderne er trent til å se ulykker før de skjer, og det krevet et skarpt øye som følger med på alle bevegelser på stranden. En av livredderne ble oppmerksom på en eldre kvinne som svømte i store bølger ved flytebrygga på badeplassen Huk. Plutselig ikke klarte å håndtere forholdene og hun gikk under vann. En av livredderne som var på brettpatrulje oppdaget denne situasjonen. Den årvåkne livredderen dro raskt ut til kvinnen og hjalp henne til land med bruk av redningsbrettet. Det gikk bra og kvinnen slapp unna med skrekken.

94 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page