top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

En av fem bekymret i VestfoldSeks strender i Norge er utvalgt som pilotstrender for StrandService i sommer. Ifølge en InFact-undersøkelse er mange redde eller bekymret når de bader på stranden eller oppholder seg ved vann. Badegjester i Vestfold er mest bekymret i Nor

OSLO (Livredderen): – At folk i Vestfold er mest redde overrasker meg ikke, sier leder Nina Fostås Bråthen i Lågen Livredning- og Svømmeklubb som er i Vestfold og legger til at dårlig infrastruktur i fylke og utallige ubevoktede badestrender gjør folk engstelige. Redningsselskapet og Norges Livredningsselskap har etablert en ny informasjonstjeneste – StrandService – hvor livrednings-organisasjonene skal drive forebyggende innsats der folk ferdes, nemlig på strendene og ved vann. StrandService er et rent informasjonskonsept og må ikke forveksles med strandlivreddere som er operative.

STRANDSERVICE

StrandService er et pilotprosjekt i sommer med stasjoner i Steigen i Nordland, Ålesund i Møre og Romsdal, Bergen i Hordaland, Arendal i Aust Agder, Oslo, og Larvik i Vestfold hvor folk er mest bekymret for å ferdes på strender og ved vann i følge undersøkelsen.

– Jeg er veldig glad vi får på plass StrandService i Vestfold i sommer som et pilotprosjekt, sier president Claire Alfonso til Livredderen. Det er StrandVerter til å hjelpe strandgjester som er bekymret på Batteristranda fire lørdager i sommer i Vestfold. Målet er å utvide pilotprosjektet sommeren 2018. REDDE OG BEKYMRET

Undersøkelsen som er utført av InFact på vegne av Norges Livredningsselskap og Redningsselskapet viser at en av fem i Vestfold er redde på stranden.

– Vi håper at de som er mest bekymret kan få hjelp av StrandService, sier Alfonso.

Nummer to på listen er Oppland med 19,5 prosent, etterfulgt av Hedmark 18,5 prosent, Buskerud 17,9 prosent, og Telemark 17,1 prosent.

På en den andre siden av skalaen finner vi Hordaland og Troms med henholdsvis 7,8 prosent og 9,1 prosent som er redd

eller bekymret på strand eller ved vann. Snittet i Norge er 13,1 prosent, som er på stranden.

33 visninger0 kommentarer
bottom of page