top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Kronprinsen til NM i livredningFoto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil være til stede ved åpningen av Norgesmesterskapet i livredning i Mossehallen i Moss fredag 24. mars 2017.

Norges beste livreddere møtes når Norgesmesterskap i livredning arrangeres. – Norsk konkurranselivredning er i verdenstoppen, og det er en stor glede for oss å kunne vise Kronprinsen dette, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap. Det ventes 197 påmeldte fra hele landet. Norge har de siste årene tatt flere medaljer i både junior og senior EM og VM, senest med bronse i VM 2016, og landslaget er påmeldt årets mesterskap. Stor sport internasjonalt Livredning er en av de største sportene internasjonalt, og i Norge finnes det mange utøvere fordelt på 20 klubber og kretser. – Det gror godt i klubbene i Norge, og vi har deltagere i verdensklasse med medaljer fra EM og VM, så nivået blir høyt, sier Alfonso. Arrangør for årets mesterskap er Vestby Svømme og livredningsklubb. Klubbens leder, Jeanette Strand, sier alt ligger til rette for et vellykket mesterskap med norgesrekorder. – Forberedelsene har gått utmerket, og vi skylder de frivillige som står på fra morgen til kveld en stor takk. Nå gleder jeg meg til en stor sportsfest, sier Strand. Vestby Svømme og livredningsklubbs mål er å utdanne flere innen drukningsforebygging og har stort fokus på at alle må ha det trygt og sikkert i, på og ved vann, sommer som vinter. Kongelig engasjement

Kronprins Haakon er selv en ivrig utøver av vannsport og har markert seg med et sterkt engasjement for bedre sikkerhet på, ved og i vann, og for å gi alle muligheten til å nyte alt det bading, vann og sjø kan by på. Presidenten i NLS mener han er en foregangsfigur innen vannsikkerhet.

– Kronprins Haakon har vist stort engasjement for vannsikkerhet, og har også kunnskap om sikkerhet i og rundt vann. Norges Livredningsselskap har tusenvis av personer tilknyttet selskapet som deltar på de aktivitetene vi gjennomfører lokalt noe som medfører bedre vannsikkerhet, og det er en stor energiinnsprøytning at kronprinsen ønsker å åpne vårt norgesmesterskap, sier Alfonso. Kontaktpersoner: Claire Alfonso Mobil: 99 01 04 33 E-mail: president@livredning.no Jeanette Strand Mobil: 45 44 19 70 E-mail: leder@vestbyslk.no

Presse som ønsker å dekke H.K.H. Kronprinsens deltagelse under åpningen av NM i livredning, må akkrediteres av Fylkesmannen i Østfold ved å fylle ut følgende skjema:

Frist for akkreditering er: torsdag 23. mars kl. 1200


463 visninger0 kommentarer
bottom of page