top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Strandlivreddere til Rørestrand i Horten

Oppdatert: 22. aug. 2019


De siste fem årene har det druknet 27 personer i Vestfold, men nå kommer det livreddere på den mest trafikkerte stranden som et tiltak mot drukningsdød.


HORTEN (Livredderen): – Dette er utrolig betryggende og gir meg en god følelse av å kunne drive aktivt drukningsforebyggende arbeid her nede i Horten, sier leder for Vestfold Krets, Louis Belaska Ustad til Livredderen.


Helgebemanning

De mest solfylte helgene på stranden Rørestrand som ligger i Horten by vil bli bemannet av strandlivreddere fra Norges Livredningsselskap.

– Det er på tide at det blir strandlivreddere utenfor Oslo-regionen, sier Belaska Ustad.

De fem siste årene har livreddere reddet 81 mennesker fra drukningsfare på fire Oslo-strender i samarbeid med Oslo Kommune.

– I to tiår har Oslo Kommune og Norges Livredningsselskap (NLS) samarbeidet med å vokte de mest trafikkerte strendene i Oslo-området. Dette er Huk, Ingierstrand, Hvervenbukta og Sørenga sjøbad, sier president Claire Ann Alfonso i NLS.

Bred erfaring

Strandlivredderne er utdannet hos Norges Livredningsselskap. De har bred erfaring, solid kunnskap med relevant utstyr på strendene. De er også utdannet innen hjerte- og lungeredning og ringer nødetatene med raske koordinater ved behov. Strandlivredderne jobber to og to sammen, og har også med seg assistenter.

– Strandlivredderne har som utgangspunkt å forebygge potensielle ulykker, sier Alfonso.

Hver strand blir nøye vurdert av Norges Livredningsselskaps «risk assessment» som er en grundig risikovurdering.

– Her identifiserer og analyserer vi potensielle fremtidige hendelser, sier Alfonso og legger til at da er livredderen best skodd til å gi et godt og sikkert tilbud til gjester på stranden i forkant.


Gul og rød

Strandlivredderne er godt synlige med knallgule skjorter og røde shorts. De har også godt synlige flagg og egen stol som er veldig lett å se på en strand.

– De representer de gode verdiene for sunt bade- og strandvett, sier Belaska Ustad. Strandlivredderne har god kunnskap om den lokale stranden og er generelt godt opplært i drukningsforebyggende arbeid til befolkningen i Horten. Prosjektet kan iverksettes som følge av at Sparebankstiftelsen DNB Horten gav en støtte på 100.000 kroner denne sommeren.


113 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page