top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

ISBADING ER I SKUDDET

Det isbades over hele Norge og i slutten av januar ble badekarmen på Granodden i Lyseren åpnet støttet av sparebankstiftelsen.

Kari Engvig, NLS livredningsinstruktør i Spydeberg samlet ivrige badegjester på Granodden ved Lyseren søndag 16. januar. Det var offisiell åpning av badekarmen som isbadere i gruppen Isbading-Lyseren hadde jobbet med lenge.


Engvig og gjengen fikk støtte fra Sparebankstiftelsen Spydeberg til å ordne det slik at man kan bade hele året.


Det var en salig blanding med både uerfarne og erfarne badere som tok turen i tre graders vann. «Husk å puste, rolig pust nå» var beskjed som gikk igjen. Her gjaldt det å beholde roen og bevare energi.

Dette er en fin innføring i effekten av kaldt vann og gjør at man beholder kontroll i situasjonen – nesten som meditasjon. For andre var det et tøft møte med kaldt vann og det var bra å få støtte fra mor. Det var nok å gå uti og rett opp igjen.

Det er for noen av oss mest moro etterpå med sosial omgang, varmt drikke og kake mens man kjenner varmen strømme tilbake.

Noen kalde tær var det – det gjelder å ha filt underlag å stå på, varmeelementer som holder skoene varme og filtunderlag som raskt gjenvinner varmen i føttene mens man får på tørre klær.


Det var cirka 30 badegjester som kom i løpet av ettermiddagen. Ellers var det flere nysgjerrige tilskuere på både skøyter og på spark som hadde tatt turen for offisiell åpning.

Et flott tiltak som bidro til god stemning og et flott samlingspunkt på en kald vinterdag.

Kari sier: "Gruppen vår trives med den nye karmen. Synes det er stas at det er mulig nå å bade i nærmiljøet uten å dra langt eller å måtte jobbe hardt hver gang".

Isbading har fått et oppsving de siste årene både på grunn av Corona, men også av de gode helseeffektene det gir. Vi har også gleden av å se gruppen vår vokse jevnt og trutt, gamle som unge. Uansett er dette en sosial plattform som gir muligheter.

Vi i Vinterbading – Lyseren vil gjerne dele gleden med mange andre. Karmen ligger åpen og tilgjengelig for alle.


139 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page