top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

FULL FART PÅ INSTRUKTØRSEMINAR

Oppdatert: 10. des. 2021

Det var også i år over hundre påmeldte til årets faglige påfyll på instruktørseminaret i hovedstaden.

Livredderen (Thon Hotel Oslo Airport): – Denne samlingen har blitt et sentralt årlig møtested for instruktører og livreddere, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap til Livredderen.

4. og 5. september var det over hundre mennesker samlet til årets store instruktør-samling i regi av Norges Livredningsselskap på Thon Hotel Oslo Airport ved Gardermoen


Fra hele landet

Det møtte deltagere fra alle fylker i vårt langstrakte land. Det var faglig påfyll i to dager til ende. Det ble også informert om det drukningsforebyggende arbeidet.

– Vi fikk vist det tette samarbeidet med sommerskolene i Bærum som vi deltok på i juli, og Strandlivredderne fikk prøve seg som instruktører, sier Alfonso.

Alfonso holdt også innlegg om «Verdens drukningsforebyggende dag» som ble markert med solid bravur 25. juli i Norge og tydelig markert internasjonalt.

– Dette er en viktig plattform for markering av det drukningsforebyggende arbeidet, sier Claire Alfonso, og avsluttet dagen med gjennomgang av målene i den reviderte læreplanen som et sentralt tema under samlingen.

Praksis gjør mester

Det knytter seg alltid spenning til de praktiske øvelsene under instruktørsamlingen.

– Etter lunsj dro badevaktinstruktørene og baby- og småbarn-instruktørene til Jessheimbadet, sier Alfonso, og legger til at der fikk deltagerne omvisning, ny informasjon, og hadde forskjellige praktiske vannøvelser.

De øvrige instruktørene dro til Nordbytjern der de hadde øvelser i vannet, delt inn i tre forskjellige grupper med ulike praktiske oppgaver.

– På Nordbytjern var to av gruppene ledet av foreleserne Åge Vigane og Geirulf Tronerud fra Universitetet i Stavanger, mens strandlivreddere hadde øvelser med «rescueboards» i vannet, sier Alfonso.

Søndag var det fokus på førstehjelp og HLR-DHLR hvor deltagerne var inndelt i grupper. Det ble også solgt produkter, bøker og hefter i pausene fra NLS.


97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page