top of page
Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

HOLD HODET KALDT

I juni går startskuddet for årets sesong for Strandlivredderne til Norges Livredningsselskap. Bare i fjor ble ti personer reddet fra direkte drukningsfare.



LIVREDDEREN (DRØBAK): – Det gjelder å holde hodet kaldt når du eventuelt skal steppe inn i en situasjon, sier Jonah Haug (18) som er førsteårs Strand-livredder.

Bare i fjor sommer reddet livreddere fra Strandtjenesten ti mennesker i direkte drukningsfare. De bisto også i 6.541 hendelser med hjelp til folk på de fire strendene.


Sterk konsentrasjon

Jonah Haug (18) og kompisen Jørgen Engeseth (18) tilbringer en helg i svømme-bassenget, Bølgen, i Drøbak. Guttene frisker opp kunnskapen før årets sesong.

Haug og Engeseth har vært livredningsassistenter i to år, og skal for første gang være sertifisert Strandlivreddere på Sørenga sjøbad, Huk og Hvervenbukta i sommer.

– Det er en utrolig kul sommerjobb som Strandlivredder-assistent, og jeg liker jobben, sier Haug, men legger til at det blir gøy med enda mer ansvar som Strandlivredder.

Jørgen Engeseth sier han liker best å jobbe på Ingierstrand, og Hvervenbukta.

– Det er finere strender, sier han.


Bred kompetanse

Strandlivredderne er utdannet hos Norges Livredningsselskap. De har bred erfaring, solid kunnskap med relevant utstyr på strendene. De er også utdannet innen hjerte- og lungeredning og ringer nød- etatene med raske koordinater ved behov.

Vi følger internasjonale regler i utdanning og risikovurderinger av strender, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap.

Sesongen varer fra 18. juni til 15. august. Det har aldri vært så mange mennesker generelt på Oslo-strendene som de siste årene og på Sørenga spesielt.

Instruktør Gard Øvergård forteller at det er høyt nivå på årets søkere og at fjorårets livreddere, som ble Strandlivreddere, har rekruttert gode kandidater til årets sesong.

Det ser lovende ut for årets sesong med Strandlivreddere, sier Øvergård. Det har i år – som følge av Corona – stort sett vært «online-kurs» for deltagerne.

Budsjettkutt

Oslo kommune har i år kuttet i budsjettet og dermed bortfaller Ingierstrand.

Det er kjipt at det er en strand mindre i år i Oslo-regionen, da vi vet at vi burde egentlig bemanne flere strender, ikke færre strender, sier Øvergård.

Han trekker frem stupetårnet på ti meter på Ingierstrand og at det er uheldig at ingen

Strandlivreddere er der med tanke på uhell og mulige ulykker.

– Det er også smittevern som burde tilsi mer sikkerhet, og ikke mindre, sier han.

Faktaboks – Strandlivredderne:

18. juni – 15. august 2021

Vokter Huk, Sørenga sjøbad, og Hvervenbukta i Oslo-området

Strandlivreddere er godt synlige med knallgule skjorter og røde shorts

De har godt synlige flagg og egen stol som er veldig lett å få øye på, på en strand

De patruljerer rundt blant badegjestene og representer de gode verdiene for sunt bade– og strandvett

Strandlivredderne har god kunnskap om den lokale stranden og er generelt godt opplært i drukningsforebyggende arbeid

De er der for å hjelpe Oslos befolkning.


Mer informasjon: www.livredning.no

466 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page