top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Drukningsforebyggende sportsdronning

Oppdatert: 13. des. 2019

Ildsjelen Kine Granberg (38) har hatt hovedfokus på livredning som idrett de siste årene med spesialfelt konkurranselivredning.

Livredderen (Oslo): – Jeg begynte med livredning som tolvåring – fordi en venninne ikke ville gå dit alene – og siden har ingen klart å bli kvitt meg, sier en munter ildsjel Kine Granberg til Livredderen.

Hun har vært aktiv i Livrednings-Norge de 20 siste årene som trener i NLS Romerike krets, medlem av sportskomiteen, styremedlem i NLS og leder av aktivitetsutvalget og mange sentrale roller innen sport, og styre nasjonalt og internasjonalt.

Drukningsforebyggende gjennom sport

Å drive med drukningsforebyggende arbeid innebærer ulike oppgaver i Livrednings-Norge, og sport er en sentral del av dette arbeidet.

– Jeg har høstet mange gode erfaringer disse årene, sier hun.

Hun begynte sin karriere helt tilbake til 1997, men det var i 2006 at hovedfokuset dreiet inn på idrett og spesielt konkurranselivredning. Det norske landslaget har de siste årene hente hjem solid medaljer fra internasjonale mesterskap.

Sønnen Noah

Granberg har vært aktiv på alle plan i det drukningsforebyggende arbeidet, men det er en helt spesiell opplevelse som skiller seg ut i hennes livrednings-historie.

– En av de fineste opplevelsene for meg var første gangen Noah – min sønn – skulle svømme i en konkurranse i livredning, da var han bare fem år, sier hun.

Den lille sønnen hennes fikk ha med seg sin fetter, Leo, i samme bane i bassenget, og fullførte 50 meter redning av ring som yngste deltaker. Da var mamma stolt.

– Som mamma var det utrolig gøy å se min sønn følge i mine fotspor, og ikke minst se gleden han viser ved å kunne drive med denne viktige idretten, sier hun.

Den lille sønnen har siden vært fast maskot i klubben på reiser og treninger.

Kona pådriver

Kine Granberg er utdannet innen reiseliv og engelsk, men det er livredning som virkelig engasjerer. 38-åringen roser det gode miljøet som er i NLS Romerike Krets og mener at det gir drivkraft til utvikling.

– Det er min sønn, utøverne i klubben og min kjære Trude (Red. anmerk. Trude Aastad som jobber på hovedkontoret i Norges Livredningsselskap) driver meg videre, sier Granberg. Hun mener at ved å se gleden i klubben og den voksende interessen for sporten gjør at hun aldri kan slutte med dette arbeidet.

– Noen ganger tenker jeg, nå er det på tide å gi seg og jeg har gjort nok. Men jeg kommer alltid på andre tanker ved hjelp av alle de fantastiske menneskene som driver idretten frem i Norge og internasjonalt, sier ildsjel Kine Granberg til Livredderen.


123 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page