top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Livslang lidenskapKjellaug Magnesen har vært aktiv i Norges LivredningSselskap siden 1971 og har fortsatt enorm lidenskap for livredning og vannsikkerhet. Livredderen har tatt en prat med ildsjelen. BERGEN (Livredderen): Oppveksten ved elven. Kjellaug Magnesen ble født i Lindås, en liten kommune rett nord

for Bergen. I nærheten av barndomshjemmet lå det en liten elv, men som var stor nok til flere flotte aktiviteter,

som bading, utforsking eller fisking. Elven ble flittig brukt og ga mye glede i barndommen. Mor i huset prioriterte

svømmetrening for oss barna, og hele familien ble med. Selv om vannet bringer glede, krever det også respekt. Fisketurer med bestefar, gode bademinner, en ansvarlig mor ga tydeligvis gode erfaringer og et veldig godt grunnlag for et videre trivsel i og med vann.

Livredder, badevakt og mor

Året 1968 møter Kjellaug Magnesen, daværende Natås, sin store kjærlighet; Magne Magnesen og de gifter seg. De finner raskt tonen og frem til deres felles interesse for vann og vannglede. I 1971 tar hun instruktørkurs i regi av Norges Livredderselskap og starter som første kvinnelige badevakt i sentralbadet i Bergen. Det aktive svømmeparet får etter hvert tre barn. Det tar ikke lang tid før hele familien blir aktive og barna også tar både instruktør- og livredningskurs. Man kan trygt si at vann og livredning ble en familiehobby og aktivitet for hele familien.

Politisk støtte og sosial livredderkultur

Bergen kommune har i svært lang tid tilbudt gratis svømmehall til alle klubber, skoler og livredningsselskapet. – Det har vært et godt utgangspunkt for å bygge opp et godt miljø her i byen. I tillegg har vi flere faglige og sosiale treff her i kretsen, i løpet av året, noe som er veldig hyggelig og en god måte og holde kunnskapen oppdatert på, sier Kjellhaug Magnesen, og legger til at Bergen krets er så aktive, hjelper også å vise lokalpolitikerne at vi verdsetter og bruker tilbudet som Bergen kommune har gitt.

En ildsjel innenfor svømmeopplæring

Som aktiv instruktør med godt over 40 års erfaring, leder for lovkomiteen i NLS, tidligere leder av Bergen Krets har Kjellaug Magnesen mer erfaring innen området enn de fleste. Definitivt en ildsjel som aktivt har vært med å bygge opp dagens Livrednings-Norge. Hun har holdt svømmekurs for både voksne og barn, men i skiftet mellom 80 til 90 og inn i 2000-tallet endret ressursbehovene seg i forhold til svømmehaller og instruktører. Etter dette ble det vanskeligere å prioritere svømmeopplæring for voksne, noe som er et problem, da det fortsatt er mange voksne som ikke er svømmedyktige i dag.

– Hadde det vært flere instruktører og svømmehaller over hele landet, kunne vi kanskje startet mer aktivt med voksenopplæring igjen. Men med dagens situasjon er det mest fornuftig å prioritere svømmeopplæringen og svømmegleden for barna, det er udiskutabelt, sier en av landets viktigste ildsjeler, Kjellaug Magnesen

til Livredderen.


64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page