top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Vil styrke svømmeopplæringenAnne Edith Corneliussen (60) synes svømmeopplæringen i Nittedal var så svak at hun startet livredningsklubb i kommunen i Akershus.

NITTEDAL (Livredderen): – Det står for dårlig til med svømmeopplæringen i Nittedal, sier leder Anne Edith Corneliussen i Nittedal Svømming og Livredning. Nittedal Svømming og Livredning ble stiftet høsten 2016 har allerede 130 medlemmer. Klubben er det nyeste tilskuddet på stammen til Norges Livredningsselskap. Bedre svømmeopplæringen Hovedinstruktør Corneliussen er en ringrev innen opplæring av barn i vann. Hun startet Nittedal Babysvømming i 1990, og har nå etablert egen livredningsklubb. – Hvis du faller i vannet skal du ikke få panikk, men du skal komme deg opp på egen hånd og ta deg selv inn til sikkerhet og deretter hjelpe andre, sier hun.

Corneliussen har vært kroppsøvingslærer og har 35 års erfaring som svømmeinstruktør. Klubben har svømme- og livredningskurs for barn, ungdom og voksne. – Alderen er fra 5-10 år, og voksne i alderen 40-50 år, hvor flesteparten er av utenlands opprinnelse, og ofte foreldre til barna på kurset, sier Corneliussen. Hun sier svømmeopplæringen må styrkes og hun bidrar på sin måte gjennom klubben.

Aktive barn

Livredderen besøker klubben en hektisk ukedag hvor det er stor aktivitet i bassenget. Der er varmt og støynivået er høyt. – Det er gøy å lære bort, men det kan være et strev å få ungene til å høre, sier Linn Sofie Hoff (18). Hun har vært instruktør i et år og er strandlivredder på sommeren. Instruktørene deler inn bassenget i soner for å oppnå best mulig læring. Denne kvelden leker barna med Lego, dukker i vannet og line for ilandføring. De tre andre instruktørene er Johanne Hoff Søgnen (19), Andrea Grimsbo (18) og Torbjørn Corneliussen Rustad (25). Mange barn øver på livrednings- øvelsene, mens Maria Borgenteien (6) øver på stabilt sideleie som en del av delfinmerket.

Trygge rammer

– Det er så utrolig gøy å være her, sier fire år gamle Johanna Maria Thorbjørnssen. Hun er sammen med pappa, Johannes, som sier at han er glad for tilbudet. – Det er trygge rammer på kurset, og samtidig god utfoldelse, sier han. Klubben har to kurs i uken for barn og et for voksne på Rotnesbadet midt i Nittedal.

95 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page