top of page
  • Redaktør#1

Livredningsuke i Arendal

Barne- og ungdomskomiteen i Norges Livredningsselskap har i samarbeid med Tryg forsikring Norge og Arendal Svømme- og Livredningsklubb arrangert livredningsuke.ARENDAL (Livredderen): Livredningsuken i fjor ble gjennomført i Stavern-området der Lågen Livredning- og Svømmeklubb holder hus. Etter et bra førstegangsprosjekt ble det bestemt at dette skulle gjentas og i år med samarbeidspartneren Tryg Forsikring Norge. Arbeidet går ut på at frivillige fra NLS setter opp en stand på strender i nærheten av vann gjennom uken. Ungdommene arrangerer aktiviteter der folk får lære bruken av forlenget arm og hjerte- og lungeredning.


En av aktivitetene har vært kasting av Tryg-bøyen og Hansalinen. Alle besøkende lærer hvordan man bruker en forlenget arm og hvorfor dette er viktig i en situasjon der noen trenger hjelp i vannet. Videre har alle fått hjelp til hvordan de skal kaste bøyen langt og presist. Sjokkerende nok er det sjelden at folk har kastet bøyen før. «De fleste har sett den før. Likevel har få tatt den i bruk, og sier de at de ville prøvd å redde noen uten den», forteller Matias Braaten Kildal, en av prosjektlederne for livredningsuken. «Det å oppklare viktigheten av bøyen og gjøre folk bevisste på konsekvensene av å gå ut uten en forlenget arm, er noe av den viktigste informasjonen vi deler og som gjør at flere er i stand til å redde liv.»

En av dagene ble brukt til å lage viktig informasjonsvideoer om livredning samt til å snakke med presse. Prosjektlederne Matias Braaten Kildal og Anna-Martine Bye Tosterud er veldig fornøyde med gjennomføringen av uken. «Jeg tror dette er noe av det viktigste drukningsforebyggende arbeidet selskapet har. Det er viktig at vi lærer bort disse ferdighetene til alle rundt oss. Det er viktig at vi når ut og at tema kommer fram i lyset. De fleste har ferie og trenger en påminnelse om at de må være varsomme og passe på hverandre når de er i nærheten av vann», forteller Tosterud.


De frivillige fra Arendal SLK har gjort en stor innsats denne uken. En av de frivillige Astrid Brørvik sier følgene om uken «Det har vært veldig gøy å være med, og det har vært overraskende mange som har kommet bort til oss. Det er veldig gøy å se at så mange har lyst til å lære mer om livreddende arbeid. Vi har gjort det litt morsomt for barna med premier, på den måten lærer de noe samtidig som de synes det er gøy.»

Innsatsen fra Arendal SLK har vært viktig for å gjennomføre livredningsuken, også i forhold til planleggingen. Barne og Ungdomskomiteen er avhengige av å ha lokale medlemmer som vet hvilke plasser man burde besøke. Uken er god promotering for deres lokale klubb, og komiteen håper på like god innsats fra andre klubber neste gang prosjektet skal gjennomføres.

93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page