top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Debuterer med egne livreddere i NM

Oppdatert: 17. jun. 2019NLS Vestfold Krets har etablert sin egen gruppe med konkurranselivreddere som skal debutere i eget norgesmesterskap i Horten.

NITTEDAL (Livredderen): – Vi har etablere et tilbud til barn i alderen 8-9 års med en beskjeden konkurranse-livreddergruppe, sier leder Louis Belaska Ustad i NLS Vestfold Krets til Livredderen. Norgesmesterskapet i livredning arrangeres siste helgen i april i Campus Arena i Vestfold. Kretsen arrangerer NM i samarbeid med Norges Livredningsselskap.

Drømmer om landslaget

NLS Vestfold krets underviser 1.400 barn årlig i bassenget og merker at de mister ungene i alderen 8-9 år. Da slutter ungene og går over i andre idretter.

– Vi ønsker å gi barna – som vi har fulgt i flere år med svømmeundervisning – et tilbud innen konkurranselivredning, sier Belaska Ustad.

Prosjektet ble startet på høsten i fjor og kretsen stiller med ti deltagere i mesterskapet i april.

– Det langsiktige målet er å få en utøver på landslaget fra Vestfold, sier han, og drømmer om at en av deres unger en gang hevder seg internasjonalt. Første test er et svømmestevne i Vestby i midten av februar hvor utøverne får vise sine kunnskaper siden oppstarten i oktober i fjor.

Trenger mer bassengtid

NLS Vestfold Krets har lært tusenvis av barn og unge å svømme de siste årene.

– Vi trenger mye mer bassengtid for å klare etterspørselen, sier Belaska Ustad. Flere livredningsklubber kjemper om bassengtider med rene svømmeklubber. I dag kjører kretsen undervisning i Horten, Nøtterøy, Stokke, Stavern og Larvik.

– Det er en stor utfordring med bassengtider, og det setter begrensinger, sier han.

Nylig ble det bevilget 65 millioner kroner til svømmeopplæring i barnehager i Norge fra statsbudsjettet.

– 40.000 barn får gratis svømmeopplæring, men noen må ha fasilitetene, sier han.

97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page