top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Oslo Open Water girer oppSvømmefesten i Oslofjorden sikter mot nye høyder med øvelser tilpasset alle aktivitetsnivåer. Norges Livredningsselskap er også tatt opp som en fullverdig medarrangør. Oslo Open Water har etablert seg som det viktigste sjøsvømmestevnet i Norge. Den store svømmefesten har opplevd noe vekst de siste årene, men nå er fokuset å sikre posisjonen som en av de store idrettsarrangementene. Norges Livredningsselskap som arrangør Nytt i år er at Norges Livredningsselskap nå har tiltrådt rollen som medarrangør. Det innebærer større ansvar for NLS og også muligheter til påvirkning fremover. De siste årene har konkurransen vært preget av Triatlon-utøvere og svømmere, og Trude Aastad, Norges Livredningsselskaps prosjektleder for Oslo Open Water, håper at medlemmene i NLS vil sette sitt preg på årets konkurranse. Hun legger til at årets konkurranse kommer i gunstig periode for NLS.

– Jeg oppfordrer alle klubber og kretser til å stille sterkt i Oslo Open Water, både fordi konkurransen er spennende og god i seg selv, men også fordi Oslo Open Water arrangeres noen uker før NM Hav, som er norgesmesterskapet i livredning i sjøen. Dette er den perfekte oppkjøringen, sier Aastad. Hans Jacob Stoebner, daglig leder og sportssjef for Oslo Idrettslag Svømming, mener organisasjonene sammen er en perfekt arrangørmiks og trekker spesielt frem kompetansen på sikkerhet fra livredningsselskapet. – Det finnes ingen bedre i Norge på dette, slår Stoebner fast.

Sikker suksess Norges Livredningsselskap har vært ansvarlig for sikkerheten siden starten i 2014, og med tre vellykkede år bak seg går arrangørene årets stevne trygt i møte. Aastad forteller stolt om vellykkede stevner og livreddernes store profesjonalitet. – Vi har tre vellykkede år bak oss. Det har vært situasjoner som kunne ha blitt farlig uten livreddere til stede, men våre livreddere har alltid håndtert situasjonen på en slik måte at alt har gått bra. Jeg er veldig stolt av den jobben livredderne våre gjør, sier Aastad. I år vil Norges Livredningsselskap stille med et mannskap på rundt 30. De vil både være stasjonert i IRB redningsbåter,

på redningsbrett og på land. – Vi har tilstrekkelige mannskaper til å dekke hele løypen på en god måte, så her kan deltagerne føle seg trygge, sier Aastad, som likevel oppfordrer alle deltagere til å vise hensyn til hverandre og tenke på både egen og andre deltageres sikkerhet


98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page