top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Norges yngste livredderStina Kletvang (11) svømmer raskere enn de fleste på sin alder, og synes det er gøy å vinne over utøvere som er eldre enn henne.

JÖNKÖPING (Livredderen): – Jeg synes det er veldig morsomt å slå motstandere som er mye eldre enn meg, sier Stina Kletvang til Livredderen. I mai stilte 100 livreddere i svenske mesterskap for Forsvarsmakten i Jönköping. Fra Norge stilte fire klubber og den unge livredderen Stina Kletvang var den yngste utøveren i mesterskapet som hevdet seg i toppen i sine øvelser.

Likte ikke svømme 11-åringen sier at hun egentlig ikke likte å svømme og at turn – som er hennes andre idrett – var mye mer morsomt å drive med på fritiden på Jessheim. – Før hatet jeg faktisk å svømme, men med klubbturer som denne til Jönköping opplever jeg det som mye mer morsomt, sier hun. Stina Kletvang er medlem i Norges største livredningsklubb NLS Romerike Krets. – Jeg er veldig stolt over to medaljer her i Sverige, sier hun og legger til at hun favoritt er svømming med hinder, hvor også det ble sølv til den unge Jessheim-jenta.

Tydelige mål Storesøsteren – Linnea Kletvang (16) – som er en sentral utøver i norsk livrednings-sport de siste årene er imponert over sin egen lillesøsters prestasjoner. – Hvis hun setter seg et mål, klarer hun alltid målet, sier hun. Pappa Runar Kletvang mener at god treningsviljen gjør at barna lykkes godt. – Både Stina og Linnea (16) er begge enormt treningsvillige, og det gir resultater i slike mesterskap som dette, sier han.

305 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page