NLS instruktør Selvberging
og svømming

Her finner du all informasjon om utdanningen du har valgt

NLS instruktør selvberging og svømming er en grunnleggende modul for livredningsinstruktørutdanning. Dette er en selvstendig utdanning for å bli instruktør i begynneropplæring, selvberging og svømming.
 

Man får god innsikt i hva det forebyggende perspektivet innebærer i utdanningen som livredningsinstruktør. Ved endt praksis (10 timer) kan man ha ansvar for kurs i begynneropplæring for barn og voksne inne. Skal man ha selvberging ute må man ta en tre timers utendørs modul som inkluderer livredningsprøven i kaldt vann. 
 

Opptakskrav
Du må være Livredder: Begrenset område. Du må ha tatt NLS HLR-utdanning eller tilsvarende de siste 6 månedene, og ha gjennomført og bestått livredningskurs for voksne/lærere. I tillegg må du kunne gjennomføre kravene innenfor «selvberging og svømming begrenset område».

Disse er:
- Fall uti dypt vann
- Svøm 100 meter på magen
- Underveis, dykk ned og plukk opp en gjenstand
- Stopp og hvil i 3 minutter (flyte på magen)
- Trå vannet og orientere seg rulle over på ryggen og flyte)
- Svøm 100 meter på ryggen og ta deg opp på land


Innhold
Utdanningen går over en helg eller fire kvelder. Det er både teoretisk temaer i klasserom samt praktiske øvelser i basseng med fokus på vanntilvenning, selvberging og svømming.

 

Målsetting
Kurset gir et innblikk i pedagogikk samt utvikling og grunnleggende bevegelser i vann. Man lærer hvordan en planlegger kurs, progresjon og aktiviteter. HMS og foreldre-samarbeid er også tema. Det er grunnleggende for å gjennomføre et sikkert kurs i begynneropplæring.

 

Varighet
Undervisning lørdag og søndag i tidsrommet 09.00 – 17.00, eller fire kvelder med praksis.

 

Kursbevis
Diplom: Instruktør i selvberging og svømming. 

 

Pris
3.700,-  

 

Er dette noe for deg?  

For spørsmål om utdanningen, kontakt Linda Melander: linda.melander@livredning.no eller hovedkontoret på: nls.post@livredning.no

Når dato for utdanningen nærmer seg, legges program og viktig informasjon her: Aktuelt/Utdanning.

Felt med * er obligatorisk

Påmeldingsskjema:
Steg 1: NLS instruktør Selvberging og svømming