top of page
  • Redaktør#1

EM-gull til Norge i livredning


Landslaget i livredning tok hjem en gull-medalje i øvelsen Line Throw og en sølv-medalje i Beach Sprint Relay i EM i Italia.

RICCIONE (Livredderen): – Livreddere på landslaget er vårt utstillingsvindu mot det drukningsforebyggende arbeidet vi gjør i det daglige, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningsselskap til Livredderen. Norge reiste til Italia med 12 livreddere og fire lagledere. Det ble gull i øvelsen Line Throw (se info-boks) og øvelsen Beach Sprint Relay (se info-boks).


Gull til Norge

Det ble reneste gull til Norge i Line Throw med Celestin Alfonso og Gard Øvergaard i EM i den italienske byen Riccione i Italia på tiden 10,8 sekunder.

– Det å være livreddere betyr at du må beherske mange kunster, og en øvelse er Line Throw, sier Claire Ann Alfonso til Livredderen. Hun forteller at i denne øvelsen har Norge vært eminent de siste årene hvor det ble bronse i VM i livredning i Australia.

– Hele poenget er å ikke bli stressa og ha det gøy, sier livredder Gard Øvergaard til Livredderen og er storfornøyd med hans første internasjonale gullmedalje.

De samme karene klarte å hanke inn en bronse i VM i livredning i Australia med tiden 11,04 sekunder. Verdensrekorden er på 9,17 sekunder og ble satt i Sør-Afrika.Beach Sprint Realy

Dette er en ren løpsøvelse med opptil ti deltagere som spurter i sanden. Norge stilte med et sterkt lag med fire livreddere som er Nicolai Nossum, Andreas Boy Hansen, Gard Øvergaard og Celestin Alfonso.

– Medaljen skapte stor motivasjon for mer trening mot fremtidige mesterskap, og det var ekstra gøy med mine lagkamerater som har jobbet hardt sammen, sier Nicolai Nossum og legger til at dette var ungguttens første internasjonale mesterskap og han satser nå for fullt mot VM til neste år. Verdensmesterskapet i livredning skal neste gang arrangeres i akkurat Riccione i Italia i perioden 14. september til 3. oktober 2020.


255 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page