top of page
  • Redaktør#1

Ble hedret som helt

24-åringen reddet mest sannsynlig livet til en ung mann i vannet like utenfor leiligheten hans sist høst.

Publisert: Bergensavisen

Forfatter: Birthe Steen Hansen

BERGEN: Norges Livredningsselskap ville gjøre stas på Håkon Olsen (24) etter den ekstraordinære innsatsen han gjorde natt til 27. september.


Den natten, mens han lå i sengen og surfet på mobiltelefonen, hørte han rop om hjelp like utenfor leiligheten sin i Møllendalsveien. Olsen bor i første etasje og har utsikt over Store Lungegårdsvann.


Dro ham på land

I tussmørket utenfor så han ingenting, men hørte de desperate ropene fra vannet. Lynraskt grep han tak i en redningsbøye og kastet den ut etter lyden. Til slutt fikk han reddet en 20 år gammel mann opp på en steinrøys under bryggen.

– Jeg satt der med ham. Han skalv og var helt i sjokk. Det eneste jeg fikk ut av ham var navnet hans, og jeg fikk av ham den klissvåte hettegenseren. Han var helt utmattet og klarte bare å klynke litt, fortalte Olsen til BA etter den dramatiske redningen. I all hast ble den unge mannen kjørt til

Haraldsplass sykehus, der han kom raskt til hektene.


– En stor helt

Både politi og brannvesen skrøt av Olsens innsats den natten. Og i går runget også applausen hos Tryg forsikring, der Olsen ble hedret for sin snarrådighet.

Stolt kunne 24-åringen motta en blomsterbukett og et diplom som takk for innsatsen.

«Hadde det ikke vært for Håkon sin snartenkte handlemåte, kunne hendelsen fått en tragisk utgang. Hovedstyret i Norges Livredningsselskap berømmer Håkon Olsen for fremragende utført jobb og gratulerer med innsatsen», heter det i begrunnelsen for utmerkelsen.

– Jeg vil kalle ham en stor helt, sier visepresident i Norges Livredningsselskap, Bjørg Thorell Krabbedal til BA.

Hovedpersonen synes det var stor stas å bli satt pris på.


– Fantastisk følelse

– Jeg hadde ikke forventet dette, men det var veldig gøy. Det var bedre enn å stå på eksamen, sier Olsen, som studerer på BI.

Han husker fortsatt godt den dramatiske natten.

– Å redde et liv er en fantastisk følelse, og jeg har tenkt mye på det i etterkant. Den natten fikk jeg ikke sove i det hele tatt.

Den andre hovedpersonen - den uheldige 20-åringen - var ikke selv til stede på seremonien tirsdag 3. desember. Men fra sykesengen like etter han ble reddet, skrev han en

tekstmelding til Olsen:

- Hei sann! NN (20-åringens navn, journ.anm.) her! Tusen hjertelig takk for at dere reddet meg i går, jeg vet ikke hvordan jeg havnet i sjøen/vannet, og hvordan du/dere fant meg, men evig takknemlig! Så tusen takk, nettopp skrevet ut fra Haraldsplass så er god i formen, men kan ikke takke deg nok! Du er en kjempekar!

– Jeg har ikke hatt noen kontakt med ham i etterkant, men jeg satte veldig på den tekstmeldingen, sier Olsen.

* DIPLOM: Håkon Olsen mottok diplom og blomster fra Norges Livredningsselskaps visepresident Bjørg Thorell Krabbedal. | DRAMA: Håkon Olsen viser hvor det skjedde.

Faksimilie Bergensavisen.

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page