top of page
 • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Ønsker du å undervise barn og voksne i livredning?

Oppdatert: 17. jun. 2019


Det er fortsatt ledige plasser på kurs for å bli instruktør i livredning og svømming – meld deg på i dag!

NLS-instruktør Livredning, nivå 1: Modul «Livredning og svømming».

Norges Livredningsselskap (NLS) - Instruktør Livredning, nivå 1 er en utdanning som består av tre moduler. «Livredning og svømming» er en av modulene.

Kurset er rettet mot dere som skal ha ansvar for aktiviteter i ved og på vann, inne og ute. Lærere som har ansvar for fritidsaktiviteter eller svømmeopplæring, barnehagepedagoger, ledere og instruktører i foreninger og klubber, som har aktiviteter i eller i nærheten av vann.

Kurset gir kompetanse i å lære bort livredning og sertifisere andre til å ha ansvar for grupper i, ved, og på vann (inne og ute). Deltakere får kunnskap i å planlegge undervisning i drukningsforebyggende aktiviteter, svømming og livredning inne og ute. Deltakere får med seg en aktivtetsbank med øvelser og ideer som kan brukes i skolen, barnehage eller livredningsklubb.

Målsetting med kurset Gjennom kurshelgen får man utviklet ferdigheter gjennom opplæring og trening på svømmeteknikker, som er viktig for å gjennomføre drukningsforebyggende aktiviteter og livredning. Deltakere på kurset må ha gode svømme- og livredningsferdigheter.

Pensum for kurset inkluderer:

 • Planlegging og sikring av aktivitet i ved og på vann (inne og ute).

 • Mål og del mål for å lære bort selvberging, svømming og livredning.

 • Om kameratsikring, forlenget arm og tidlig redning.

 • Om å bevare kroppsvarme, forebygge nedkjøling etter ute svømming.

 • Om å håndtere kuldesjokk og miljøtilvenning ved vann i naturen.

 • Trenings øvelser og lekaktiviteter for barn i skolealder.

 • Oppdagende læring i vannmiljø.

 • Gjennomgåelse av kurset Livredningskompetanse.

Opptakskrav

Gjennomført og bestått livredningskurs for voksne/lærere. Bestått kurs NLS livreddende førstehjelp. Svøm 500 meter. Hopp fra ½ meters høyde og hold hode over vann, svøm 50 meter «sidesvømming» - 25 på hver side med «saksebeinspark». Deretter med hendene på ryggen: 25 meter på magen og 25 meter på ryggen med «brystbeinspark». Iført jakke, bukse og sko svøm 50 meter på magen og 50 meter på ryggen. Svøm 25 meter, dykk 2 meter ned og hent opp en dukke.

Beskrivelse kursfasiliteter Lørdag er vi på hovedkontoret for å gjennomføre teoridelen, men kjører til Hundsund bad for aktivitet i basseng.

Søndag er vi ute på en strand i nærheten. Kjøring til stranden avtales mellom kursdeltakere på lørdag.

Instruktører

 • Torill Hindmarch: Godkjent hovedinstruktør for NLS i livredning og svømming. 40 års erfaring med svømme- og livredningsundervisning for barn og voksne.

 • Iradj Riazafard: Hovedinstruktør for NLS i livredning og svømming. Erfaring som strandlivredder, strandlivredder instruktør og godkjent av ILSE som instruktør i livredning. Har jobbet som livredningsinstruktør 24 år og som NLS- instruktør i fire år.

Kursbevis

Diplom: NLS-instruktør Livredning, nivå 1. I tillegg får alle NLS instruktører et personlig instruktørkort, der alle instruktørers kvalifikasjoner er oppdatert.

Minimum aldersgrense: 18 år

Adgang til lokalene: Hovedinngang. Deltakere må registrere seg i resepsjonen. Oppmøte kl. 08:45

Neste kurs, dato: 28. – 29. september.

480 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page