NLS-instruktør Vannaktivitet for gravide

Her finner du informasjon om utdanningen du har valgt.

Som instruktør i Vannaktivitet for gravide bidrar man til et godt helsetilbud i lokalmiljøet. Aktiviteten forebygger og lindrer
fysiske plager under svangerskap og fødsel. Utdanningen tar utgangspunkt i de forandringene av kroppen som oppleves under svangerskapet, i tillegg til at øvelsene virker styrkende i forbindelse med fødselen. Ved å avholde «Vannaktivitet for gravide»
er dere med på å skape et godt sosialt nettverk mellom førstegangsfødende og de med flere barn. Vi anser også dette som en aktivitet hvor dere som instruktører kan veilede om vanntilvenning og drukningsforebyggende tiltak sett i lys av selskapets visjon. 

 

Opptakskrav

Du må nylig ha gjennomført livredningskurs for lærere og inneha oppdatert kurs, NLS Livreddende førstehjelp eller tilsvarende fra de siste 6 mnd. I tillegg må du mestre følgende fysiske test:

– Fall ut i dypt vann
– Svøm 100 meter på magen
– Underveis, dykk ned og plukk opp en gjenstand
– Stopp og hvil. I tre minutter skal du: flyte på magen, trå vannet og orientere seg, rulle over på ryggen og flyte på rygg.
– Svøm 100 meter på ryggen og ta deg opp på land

  

Innhold
Teoretiske temaer om kroppen under og etter graviditet, og om hvordan man setter sammen komplimenterende øvelser i et balansert program. Om musikk: å lage stemning og motivering. Praktisk øvelser i bassenget gir erfaring i å lede en gruppe i vannet, om sikkerhet og HLR for gravide. Utdanningsmaterialet inneholder beskrivelser av øvelsene med bilder og DVD. 
 

Målsetting
Ved endt kurs har man kunnskap til å holder kurs i vannaktivitet for gravide, samt veilede om bevegelse i vannet og vanntilvenning. Varighet: Undervisning lørdag og søndag i tidsrommet 09.00 – 17.00. 

Kursbevis
Diplom: Instruktør, Vannaktivitet for gravide. I tillegg blir alle NLS instruktører oppført i vårt register på hjemmesiden.

Pris: kr. 3.250 inkludert medlemskap.

Denne utdanningen går på følgende datoer:​ 

HØST 2020

28. – 29. november

Påmeldingsfrist: 2 uker før utdanningen starter

Sted: Bølgen bad, Belsjøveien 2, 1440 Drøbak

Er dette noe for deg?  

For spørsmål om utdanningen, kontakt Torill Hindmarch: th@livredning.no eller hovedkontoret på: nls.post@livredning.no

Påmeldingsskjema:

Felt med * er obligatorisk

NLS-instruktør Vannaktivitet for gravide

Kontakt oss

Norges Livredningsselskap

Postadresse: Boks 9, 1324 Lysaker

Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo

Telefon: +47 67 91 86 00

E-post: nls.post@livredning.no

Org. nr.: 955 627 458

Kontonummer: 3460 07 50323 (merkes støtte)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle