I juni braker det løs med bevokting av Oslo-strendene i samarbeid med Oslo Kommune. Men først må alle utøverne testes og måles.
Aleksander Sternan (16) klar for sine tester.
Norges Idrettshøgskole (OSLO): – Jeg satser alt på å bli tatt opp som assistent i årets Strandlivredder-sesong, sier Aleksander Sternan (16).
Fra midten av juni skal Norges Livredningsselskap i samarbeid med Oslo Kommune vokte Huk, Operastranda, Sørenga sjøbad og Ingierstrand i Oslo-regionen.
Kunnskap
Aleksander Sternan har vært konkurransesvømmer i flere år, men jobber nå som instruktør og folkebadsvakt i Fet Svømmeklubb.
– Jeg vil lære faget som Strandlivredder, og derfor er jeg her på opptak i dag, sier han og legger til at det er svært krevende med mange ulike øvelser.
Han søkte opptak i fjor, men måtte vente et år til han var 16 år for å bli tatt opp som assistent som Strandlivreddere for årets sesong.
– Du må være 18 år for å bli Strandlivredder, sier koordinator for Strandlivredderne i Norges Livredningsselskap, Maja Hogseth.
Ta med kunnskapen
16-åringen forteller at å tenke sikring av en strand ute blir en helt ny utfordring.
– Jeg ønsker å jobbe på stranden og ta med meg kunnskapen inn i svømmehallen, hvor jeg også jobber, sier han. Men må raskt tilbake til dykke-test i bassenget.
Han har også tenkt mye på om det er mange brennmaneter i vannet for gjestene.
– Jeg har ikke blitt brent av en manet, men en gang må være den første, sier han
Testing
I slutten av april var det testing av årets Strandlivreddere på Norges Idrettshøgskole.
– Det er viktig at våre Strandlivreddere er godt forberedt for sesongen, sier koordinator Maja Hogseth.
Uttaket tar for seg svømming på tid, dykking, og andre øvelser som danner grunnlaget for å være Strandlivredder på strendene i sommer.
Norges Livredningsselskap har vokte Oslo-strendene i flere tiår.
Her veileder koordinator Maja Hogseth deltagerne.
Comentarios