top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

NY ORGANISASJON SKAL FÅ NED DRUKNINGSTALLENE

Flyte vil samle alle aktører som jobber med drukningsforebygging i Norge. Norges Livredningsselskap er en del av denne nye paraplyorganisasjonen.


– Vi skal jobbe for at Stortinget både vedtar en nullvisjon for drukning og en nasjonal handlingsplan for å redusere antall drukningsulykker, sier Siv Jensen, daglig leder i Flyte.

– Med så sterke aktører kan vi gjøre en forskjell, sier president Claire Ann Alfonso til Livredderen. Hun er nestleder i den nye organisasjonen.

Tidligere i år ble den nye paraplyorganisasjonen lansert ved Sognsvann i Oslo.

Tidligere finansminister Siv Jensen er daglig leder i Flyte, og var til stede sammen med representanter fra Redningsselskapet, Den Norske Turistforening, Norges Livredningsselskap, Norges Svømmeforbund, Norges Padleforbund, NTNU og Røde Kors.

– Det er både spennende og svært meningsfylt å få jobbe med å få til en målbar nedgang i nasjonale drukningstall. Jeg gleder meg til å påvirke Storting og Regjering slik at vi får på plass forpliktende langsiktig finansiering, og at vi blir en kraftfull stemme i den offentlige debatten og at vi kan knytte til oss relevante og dyktige samarbeidspartnere, sier Siv Jensen.

Her ser vi gruppen som skal styre Flyte.


Nullvisjon og koordinering av ressurser

I snitt dør 93 mennesker i drukningsulykker i Norge årlig.

– Det er 93 for mange. Vi vil ha på plass en nullvisjon for drukning. Nullvisjonen for hardt skadde og drepte i trafikken, som kom i 2002, har gitt gode resultater. Vi vil få til det samme for drukningsulykker, sier Siv Jensen, som vil at nullvisjonen skal følges opp med en nasjonal handlingsplan og øremerkede budsjettmidler.

Siv Jensen påpeker samtidig at det gjøres mye godt drukningsforebyggende arbeid i organisasjonene i dag.

– Utfordringen er at ressursene ikke finner hverandre. Myndighetene har oversett dette, til tross for at vi har verdens nest lengste kyst, utallige vann, elver og en befolkning som elsker friluftsliv, sier Jensen.


Mer vannkompetanse

Flyte er etablert med støtte fra Hans Herman Horns stiftelse, som bidrar med 15 millioner kroner fordelt over tre år.

Jensen forteller at Flyte skal jobbe for å gi innbyggerne mer vannkompetanse i form av kunnskap, ferdigheter og trygghet slik at de kan dyrke gleden ved å være på, i og ved vann.

– Flyte skal også knytte til seg samarbeidspartnere fra næringslivet, kommuner, offentlige instanser og myndigheter som åpenbart har en interesse i å bidra til effektiv drukningsforebygging, sier Siv Jensen.

Kim Hagen Bertheussen er styreleder i Flyte.

– Kraften og kompetansen til å redusere antall drukningsulykker finnes der ute, men som i beredskapen må også de forebyggende kreftene finne hverandre. Her får Flyte en viktig rolle, sier Bertheussen, som representerer Redningsselskapet i styret.


Styret:

Styret i Flyte består av åtte styremedlemmer og ett varamedlem.


Styreleder: Kim Hagen Bertheussen (Redningsselskapet)

Nestleder: Claire Ann V. Alfonso (Norges Livredningsselskap)

Styremedlemmer:

Jan Kjensli (Norges Svømmeforbund)

Tanja Krangnes (Redningsselskapet)

Thomas Pindard (Norges Padleforbund)

Ann-Mari Planke (Den Norske Turistforening)

Egil Galaaen Gjølme (NTNU)

Saera Khan

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page