top of page
  • Forfatterens bildeNorges Livredningsselskap

Nullvisjon på plass

25. juli var Verdensdagen for drukningsforebygging og medlemmer av paraplyorganisasjonen Flyte stilte med stand på Langkaia i Oslo.

OSLO (Livredderen) – Vi ønsker at alle i landet må følge vannvettreglene som et tiltak for å få ned drukningstallene, sier Flyte-sjef Siv Jensen til Livredderen.

Norge Livredningsselskap markerte også dagen med Strandlivreddere på fem Oslo-strender. Det ble solide markeringer på Hvitsten og på NLS Romerike.

Nullvisjon

Hovedparolen til Flyte er å gjennomføre en såkalt «nullvisjon» for alle drukninger i Norge.

Dagens regjering har etablert en «nullvisjon» og Sjøfartsdirektoratet utarbeider en

handlingsplan.

Høyre foreslo i sitt budsjett for 2023 at – «nullvisjon» skal gjelde alle områder hvor det drukner mennesker, som er i tråd med Flytes krav for å få ned drukninger.

– Vi foreslo dette i vårt budsjett, men ble nedstemt av blant andre Arbeiderpartiet, sier nestleder i Høyre, Henrik Asheim, til Livredderen. Han understreker at målet er «nullvisjon» for alle drukninger.

En uke etter dette publiserte regjeringen en «nullvisjon» for alle området med drukninger. Dette er gode nyheter for alle som jobber med drukningsforebygging.


Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan

– Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan. Vi må få til en samlet nasjonal innsats mot drukningsulykker og økt bevissthet om forebygging. Det er mange flinke aktører som gjør mye bra arbeid på dette feltet, og jeg ser frem til å få gode innspill i det videre arbeidet, sier fiskeri- og havministeren i en pressemelding.

Drukning skjer under bading, i forbindelse med ferdsel på utrygg is, etter fall fra båt eller land. Ansvaret for drukningsforebygging generelt er spredt mellom ulike departement, som sammen skal utarbeid en handlingsplan.

Nærings- og fiskeridepartementet koordinerer dette arbeidet.

FN vedtok resolusjonen om global drukningsforebygging i 2021. I år fulgte World Health Organization (WHO) opp ved å oppfordre medlemsstatene til å intensivere arbeidet med å forebygge drukning. Et strategisk grep er sette søkelys på dette med en årlig markering. 25 juli ble Verdensdagen for drukningsforebygging gjennomført i hele Norge. Se bilder fra markeringen.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page